In de afgelopen dagen is het door een gebruiker gevonden Twitter een enkelvoud en nog nooit eerder gezien controller voor Nintendo 64, wat een toont indeling een beetje anders van degene waaraan de Geweldig N heeft ons sinds het midden van 90 jaar gewend.

Het jaar was 1996 en de videospelbedrijven begonnen tot die tijd door te dringen onontgonnen terrein van grafische motoren in 3D. Nintendo is er op dit moment in geslaagd de confrontaties het hoofd te bieden met slagen van veelhoeken dankzij de nu legendarische Nintendo 64 en zijn iconische e controversiële controller, doorgegeven in de geschiedenis door zijn enkelvoud drievoudige tip.

We dachten dat we alles wisten over de console die geliefde titels zoals baarde Super Mario 64 e The Legend of Zelda: Ocarina of Time, maar de gebruiker Shane Battye hij slaagde erin op Twitter het tegendeel te bewijzen door ons de foto's van een te laten zien prototype van de eerder genoemde controller, die dateert uit de tijd dat Nintendo 64 nog bekend stond onder zijn codenaam: Ultra 64.

Zwarte body, grijze toetsen en een opvallende analoog beide in de mechanica (volgens de gebruiker meer solide en duurzaam) hoeveel in de vorm van wat later door de Kyoto huis, maar ook kleine details zoals een meer uit elkaar geplaatste positionering van de C-toetsen en een kleinere rugrug dan normaal. Om de eigenaardigheden van dit verloren voorwerp in de loop van de tijd te voltooien, denken we aan de verbindingspoort naar de console: een RJ-11, die niets anders is dan de poort die de verbinding van de vaste telefoons naar het stopcontact, en een breed voorruimte die vrijwel zeker een sticker zou hebben gehuisvest die de N van het Nintendo-huis draagt, zoals afgebeeld in het hoofdgedeelte van de console.

Kon je andere verschillen vinden tussen dit en de Nintendo 64-controller die halverwege 90 op de markt werd gebracht? Denk aan die Nintendo, nadat hij deze op de hybride console onderdeel van de SNES-bibliotheek, zal zich wijden aan het uitbreiden van het aanbod Nintendo Switch Online met die van deze console?