Er kunnen veel geldige redenen zijn om te kiezen voor het opnieuw maken van een videogame, maar naar mijn mening zijn er twee fundamentele redenen. De eerste is dat de titel in kwestie voldoende kwaliteit biedt om een ​​dergelijk gebaar te verdienen, dat ik als liefde zou durven definiëren, of zorgvuldig herwerkt zou moeten worden om terug te keren naar het publiek. De tweede is dat het daadwerkelijk kan profiteren van een "verjonging", omdat het relevant is om het toegankelijker te maken voor spelers van vandaag. The Legend of Zelda: Link's Awakening belichaamt precies het ideale spel om een ​​tweede leven aan te geven, dus het is met grote vreugde dat ik het opnieuw benaderen in de 2019 heb benaderd, wetende dat het bestaan ​​ervan een echt geschenk is voor ons fans.link's ontwaken review

Link's Awakening vervolgt het verhaal van zijn voorganger, A Link to the Past, en opent het gordijn Vernielde link op het mysterieuze eiland Koholint. Het is niet mijn gewoonte om veel van de plot van een titel in de beoordelingen te onthullen, en ik zal geen uitzondering maken, zelfs in dit geval, zelfs als ik bedenk dat de geschiedenis van Koholint nu meer dan 25 jaar bekend is. Dit verandert niets aan het feit dat veel nieuwe spelers dichter bij de titel kunnen komen en dat ze het recht hebben om overstuur te raken door het verhaal dat het vertelt: want ja, het is schokkend. Ik vind dat deze game een verhaal op hoog niveau biedt en vooral dat het in staat is om degenen die ernaar luisteren te huiveren, misschien zelfs meer dan Majora's Mask en andere openlijk verontrustende titels. The Legend of Zelda: Link's Awakening brengt een groot deel van ons avontuur meer tot leven dan van schurken tot helden: er is altijd een kwade schaduw achter ons, die het sluipende gevoel om niets goeds te combineren. Onduidelijke tekens en cryptische berichten vergezellen ons als we gaan, en ze laten ons begrijpen dat het leven op Koholint niet zo idyllisch is als het op het eerste gezicht lijkt. Allemaal ondergedompeld in een sfeer van joviaal en speels avontuur.

link's ontwaken review

De titel, zoals het meestal voorkomt in de TLOZ-saga, baseert zijn gameplay op drie fundamentele elementen: kaartverkenning, kerkerresolutie en vechten. Link's Awakening stond vooral bekend om de moeilijkheid om je weg te vinden op het eiland, dat soms grenst aan waanzin: het was helemaal niet duidelijk waar je heen moest, gezien het feit dat veel gebieden vanaf het begin toegankelijk waren, maar vol dodelijke vallen. Koholint presenteert verschillende instellingen, waaronder een klassieke woestijn, een gebied met verwoeste tempels, bergen, prairie en het strand. In elk van deze regio's is het mogelijk om verborgen labyrinten te vinden, maar bovenal is het mogelijk om een ​​van de vele verspreide geheimen te vinden. Vrijwel elk scenario biedt iets te doen, en zorgvuldig ronddwalen is bijna van vitaal belang, omdat veel elementen verplicht zijn om door te gaan met het verhaal, of op zijn minst zeer nuttig. Vanuit dit oogpunt is relevant de beroemde ruilhandelketen: sinds het begin van de geschiedenis kunnen we objecten vinden en beginnen ze uit te wisselen met andere NPC's, totdat we een laatste hulpmiddel hebben dat we nodig hebben om het spel te voltooien. En het is helemaal niet gemakkelijk, omdat we nauwelijks aanwijzingen hebben waar we ze kunnen vinden. The Legend of Zelda: Link's Awakening op Nintendo Switch doet bijna niets om ons leven gemakkelijker te maken: er zijn geen extra tips, hoewel extra teleporters zijn toegevoegd om sneller op het eiland te komen. Hoewel de gameplay hetzelfde is gebleven, is er een verandering die de verkenning wendbaarder maakt, en het is de afwezigheid van de verdeling in schermen: voordat Link van scène naar scène ging van het ene scherm naar het andere, met de afbeelding die in die richting is verplaatst en opnieuw is geladen. In de titel van vandaag is de kaart een hele bijna open wereld, en dit maakt het gemakkelijker om je weg te vinden en nog aangenamer om te genieten van wandelingen op Koholint.

link's ontwaken review

De Awakening-kerkers van de Link bieden een toenemende en zeer goed gekalibreerde moeilijkheid. De eerste waarmee de speler wordt geconfronteerd, is vrij kort en lineair, maar in de toekomst worden complexe mechanica geïntroduceerd en een imposante backtracking is vereist in de doolhofkaart. Geen van de kerkers bereikt de complexiteit van de TLOZ's die zijn ontworpen voor vaste consoles, zoals het hoort, maar Ik daag iedereen uit om te zeggen dat ze de Turtle Rock zonder gedachten zijn overgestoken en zonder vreselijke en nors vloeken naar de consul te gooien. Om plaats te maken voor ons, is het belangrijk om de verschillende tools te gebruiken die we beschikbaar hebben, echt heel veel, van de klassieke grijper tot het magische poeder. De Awakening van de originele Link deed zijn best om de speler de verschillende objecten te laten jongleren, maar de GameBoy had slechts twee knoppen: dit dwong voortdurende inventariswijzigingen om apparatuur te veranderen, oneindig frustrerend. Gelukkig is de Nintendo Switch veel beter uitgerust, en dit betekent dat het per saldo nodig is om slechts één knop opnieuw toe te wijzen tijdens het spel (in mijn geval de X), waarbij af en toe een noodzakelijk secundair instrument wordt toegewezen. Deze wijziging lijkt minimaal, maar maakt de game eigenlijk buitengewoon plezierig, bijna een geheel nieuwe titel.

link's ontwaken review

De complexiteit van gevechten in The Legend of Zelda: Link's Awakening is niet te hoog: bazen hebben over het algemeen slechts één fase en het is nooit moeilijk om erachter te komen hoe ze te raken. Het is ook een erfenis van het draagbare karakter van deze TLOZ, die niet bedoeld was voor epische gevechten van een half uur. De uitdaging werd verder vergemakkelijkt door de aanwezigheid in deze versie van meer hartdozen, die van Link een soort tank / uitsmijter / bodyguard maken. Er zijn ook lege flessen toegevoegd, wat - zoals de fans van de serie goed weten - "pocket healing feeën" betekent. De moeilijkste vijanden zijn diegene die we in het begin ontmoeten, als we nog tedere kuikens zijn die nat zijn van het schipbreuk, terwijl we aan het einde van het spel, tussen extra leven en verbeterde apparatuur, in staat zijn om zelfs de hele wereld uit te dagen. Je hoeft echter niet bang te zijn: als je tranen en bloed wilt, je kunt jezelf wijden aan de heroïsche modus, waar elke slag het dubbele meteen meer kwaad maakt. En genezing is een echte onderneming.

link's ontwaken review

The Legend of Zelda: Link's Awakening is een zeer getrouwe remake van de oorspronkelijke titel, en de verschillen moeten worden opgezocht met het vergrootglas. Er zijn meer verborgen objecten op de kaart, zoals hartdozen en schelpen, en sommige wapens zoals de boemerang zijn minder krachtig gemaakt, maar de lijst eindigt hier. De enige echte substantiële verandering was het invoegen van Danpei's Hut, waar de ruwe mijnwerker ons biedt om kerkers te maken, dankzij verschillende kaarten die we in het spel verzamelen. Zijn huis staat waar de winkel van de fotograaf was in Link's Awakening DX, dus de Foto-minigame is verwijderd en volledig vergeten, tot mijn grote spijt. De activiteit van het maken van doolhoven heeft me behoorlijk teleurgesteld. Er zijn enkele criteria die van tijd tot tijd moeten worden gerespecteerd, en het is dan noodzakelijk om de kaart zelf te overwinnen om beloningen te krijgen, maar het is niet bijzonder leuk. Het basisidee is om onszelf uit te dagen om onze creaties te overwinnen, maar van tevoren weten welke kaarten en dus obstakels we zullen vinden, gaat het verrassingseffect van de kerker naar de hel. Absoluut meer plezier moet de uitdaging voorstellen aan nietsvermoedende vrienden, of het toevoegen van het recept Link Shadow dat ons achtervolgt, dat kan worden ontgrendeld met de amiibo van het spel dat binnenkort te koop is.

link's ontwaken review

Over technische realisatie gesproken, de ontwikkelaars moeten oprecht worden toegejuicht voor hun gekozen stijl. Ja, veel spelers hebben het mooie en plastic aspect van Koholint gehaat, maar ik vind ze harteloos: het spel is gewoon mooi. Elk detail, of het nu een vijand, een boom of een dier is, is een lust voor het oog en zorgt ervoor dat je je hand in de console wilt steken om hem eruit te trekken en in de slaapkamer te bewaren. De schitterende kleuren, die alleen op het kerkhof worden gedoofd, vergezellen ons aangenaam en houden de stemming van de speler hoog, zelfs in het geval van plotselinge bedreigingen. Prachtig ook de georkestreerde muziek en de verschillende gezongen liedjes: van de muziek van de stad overgaan op die van de heroïsche verkenning van de prairie is heel opwindend geweest.

Het enige echte vals is de frequente daling van beeldsnelheden, tot 30 FPS, wat plaatsvindt door naar nieuwe gebieden van de kaart te gaan, vooral als het druk is met vijanden. Het gebeurt vaak dat er verschillende elementen op het scherm zijn en de vloeibaarheid wordt beïnvloed. In de secties waarin we de Categnaccio bij ons hebben, is het probleem bijzonder vervelend, maar om eerlijk te zijn belette dit defect me niet om van de ervaring te genieten. De framesnelheid blijft vreemd stabiel in kerkers, die vaak rijk zijn aan monsters en andere objecten, dus ik veronderstel dat het probleem vooral de enorme kaart op het eiland is.

The Legend of Zelda: Link's Awakening is een duik in een oceaan van avonturen, evenals de ideale vakantie die we allemaal moeten nemen, vooral nu de zomer voorbij is. Het biedt een kaart vol geheimen om te verkennen, een groot aantal gevarieerde kerkers en een verhaal dat je de kriebels kan geven, zelfs als je het niet verwacht. Het gekozen schattige ontwerp verzacht het een beetje, maar zijn wilde schoonheid blijft volledig intact.