In augustus, in de heetste tijd van het jaar, vindt een van de populairste en populairste evenementen voor videogamers plaats in Keulen: gamescom.

We werden vriendelijk ontvangen door SEGA om een ​​nieuwe, maar zeer interessante, strategische titel te bekijken: Total War Saga: Troy.

Het spel, zoals je gemakkelijk uit de naam kunt raden, is speelt zich af in het oude Griekenland en is geïnspireerd door Helleense mythen. Tijdens het evenement liet een van de ontwikkelaars van de titel ons het nieuws zien met betrekking tot dit hoofdstuk van de Total War-serie. Om aan de game te werken, wisten we zeker dat de ontwikkelaars er één probeerden diepgaande studie van de geschiedenis, in het bijzonder de Griekse literatuur.

Een zicht op het spectaculaire landschap

De scenario's van de titel worden weergegeven met een driedimensionale afbeelding, zelfs als het in de verte mogelijk is friezen in de lucht te observeren om de setting nog epischer en realistischer te maken.

Hoewel de journalistieke presentatie niet extreem inhoudvol was, onthulde de game-ontwikkelaar wat blijkbaar de personages zullen zijn die beschikbaar zijn in de titel. De protagonisten van de getoonde demo waren in feite drie: Achille, Ettore en Minotaur. Alle drie, zoals de mythen ons hebben geleerd, hebben speciale kenmerken: de minotaurus bijvoorbeeld wordt voorgesteld als een groot mens met een stierenmasker met paranormale krachten, Ettore als een grote strateeg en Achilles, dankzij zijn bekende kracht , kan enorme schade toebrengen aan de pechvogels. Dezelfde Achilles die echter zijn hiel als zijn zwakke punt heeft.

Kijk uit voor de Minotaurus!

Het startvenster van de game is op dit moment nog niet duidelijk, maar zal waarschijnlijk beschikbaar zijn voor PC in het eerste venster van de 2020.