Sega Europe Ltd. heeft zojuist aangekondigd A Total War Saga: TROY, een nieuwe spannende strategietitel van Creative Assembly die een van de grootste verhalen aller tijden reconstrueert. Geïnspireerd door de Ilias van Homerus, laat TROY spelers toe om een ​​heroïsche erfenis op te bouwen in de late bronstijd, de oudste historische periode ooit onderzocht door de geliefde strategiereeks.

In TROY ligt het lot van de Egeïsche beschavingen in jouw handen; elke keuze die je maakt, zal het lot bepalen van de landen die zich uitstrekken van de top van de berg Olympus tot de dorre woestijnen van Lemnos. Ervaar het verhaal zoals het misschien is gebeurd of bouw je eigen legende in dit unieke Total War-hoofdstuk.

De Ilias van Homerus het is rijk aan mythen, legendes, goden en monsters. TROY filtert deze verhalen door een historische lens en probeert zich voor te stellen wat er echt is gebeurd, terwijl de speler de vrijheid heeft om te bepalen welke helden zullen sterven op het slagveld en welke echter voor altijd zullen worden herinnerd in legendes.

De strijd verandert onder de voeten van gedenkwaardige krijgers zoals Achille en Ettore, maar brute kracht alleen is niet genoeg om de legendarische stad Troje. Om je naam in de geschiedenis te graveren, moet je de op ruilhandel gebaseerde economie zorgvuldig beheren, vakkundig diplomatieke onderhandelingen tussen vrienden en vijanden voeren en jezelf inschatten met de gunst van de goden.

Een zicht op het spectaculaire landschap

De titels Total War Saga kanaal grootschalige strategie en real-time gevechten van een Total War-klassieker in gedefinieerde en specifieke tijdframes, waarbij de speler de rol behoudt om de uitkomst van belangrijke historische momenten te bepalen. Deze verandering in doel en perspectief maakt Total War Saga het perfecte veld voor innovatie en experimenten met nieuwe ideeën die de komende succesvolle titels zullen beïnvloeden.

A Total War Saga: TROY zal beschikbaar zijn op Steam voor pc in de 2020.