Degenen die gepassioneerd zijn over het FPS-genre en het geluk hebben gehad om de saga "Modern Warfare" van het merk Call Of Duty te kunnen spelen, zullen nauwelijks de emoties (min of meer vreedzaam) kunnen vergeten die de titels in kwestie hebben weten te geven. vooral Modern Oorlogvoering 2 hij kwalificeerde zich als een van de beste games van het hele merk en verhefde zich tot het embleem van de shooter bij uitstek. Infinity Ward lijkt dit te hebben onthouden, en na een reeks min of meer succesvolle hoofdstukken probeert hij het opnieuw. We hebben inderdaad de mogelijkheid gehad om vroegtijdig toegang te krijgen tot de bèta van Call Of Duty: Modern Warfareopnieuw op te starten van een van de sagen die het meest onder de indruk zijn van de liefhebbers. Maar voldoet de titel eigenlijk aan de verwachtingen? Zal hij de titel van kunnen verdienen waardige erfgenaam, of zullen we nog moeten wachten?

Draag ik dit of dat?

Laten we beginnen met het eerste menu en het tekenaanpassingsscherm. We kunnen, zoals gewoonlijk, het uiterlijk van onze soldaat veranderen door te kiezen uit verschillende modellen die tot verschillende facties behoren. In de sectie Armi je kunt de uitrusting, de kill-streak en de "Field empowerment", een vaardigheid die kan worden geactiveerd na een bepaalde cooldown die verschillende soorten ondersteuning biedt (defensief, tactisch, stealth en verkenning).

Plicht

Gelukkig is de keuze voor extraatje drie zoals gebruikelijk in elke Call Of Duty - en de te gebruiken hoofd- en secundaire wapens, evenals granaten en andere tactische objecten, vereist niet het gebruik van welke aard dan ook punt in Call Of Duty: Modern Warfare, zoals het geval was in de andere hoofdstukken. Geen beperkingen meer, je kunt elk nummer kiezen als je wilt. Het lijkt daarom terug te gaan naar de oorsprong, met een aanpassingssysteem dat met beide handen en zonder fouten wordt overgenomen door de meest gelukkige hoofdstukken van de serie. Ten slotte heeft elk wapen zijn eigen niveau, dat moet worden verhoogd om extra accessoires en functies te ontgrendelen.

Het komt in het spel

Laten we het nu hebben over het kloppende hart van elke Call Of Duty: de gameplay. Het gevoel van spelen is immediato sympathiek, evenals eenvoudig en functioneel. Het eerste grote nieuws dat opvalt, is de afwezigheid van de minimap: in feite zal deze niet beschikbaar zijn, behalve door de reeks UAV-moorden, maar het gemak van activering van de laatste, gecombineerd met de resulterende verhoogde onderdompeling, geeft je geen gevoel dit type gebrek, verwijderde misschien het initiële verlieseffect. De bedieningselementen zijn hetzelfde als alle andere hoofdstukken, zonder toevoegingen of innovaties. Ondenkbare sprongen verdwenen volledig en muren klommen, elementen waren al afwezig World War 2 maar dat ze in het laatste werk van Treyarch nog wat restanten hadden gevonden. De mogelijkheid van open deuren aanwezig op het toneel als we ons verplaatsen op het slagveld: het lijkt misschien een oppervlakkige toevoeging, maar na een grondige studie van niveauontwerp kan het een fundamentele verrassingseffect tegen het vijandelijke team.

Plicht

Vanwege de manier waarop de wapens werden gemaakt, is het gunplay echt de moeite waard. De ontwikkelaars hebben zich gericht op realisme, en deze ontwerpkeuze vertaalt zich vanuit het oogpunt van de gameplay in de verschillende terugslag en de verschillende responsiviteit, het gewicht en de beheersbaarheid van elk gebruikt en vervoerd wapen. De gamekaarten, hoewel ik voorlopig maar drie kon proberen - Azhir Cave, Grazna Raid en Hackney Yard - presenteren een bevredigend ontwerp e goed bestudeerd, waarmee u ze in een korte tijd kunt onthouden en alles behalve dispersief maakt. Integendeel, in Call Of Duty: Modern Warfare is er, ondanks het kleine formaat van de drie aanwezige kaarten, geen enkele vuurpunt waar de meeste spelers geconcentreerd zijn. Het gevoel is natuurlijk dat er in het laatste spel ook heel grote kaarten zullen zijn die in staat zijn om de klassen te verbeteren die van lange afstand hun sterke punt maken. De serieuze moorden zullen pas na deze tijd verkrijgbaar zijn doden en niet alleen het verzamelen van scores, wat zeker helpt om de gevechten dynamischer te maken.

Zeg me dat ik mooi ben

Technisch gezien kan Call Of Duty: Modern Warfare heel goed met elkaar opschieten, met 60 fps stabiel op PS4. De grafische kwaliteit van de personagemodellen en, meer in het algemeen, van de spelstructuren is echt lovenswaardig. Er zijn duidelijk vlekken en onvolkomenheden, voornamelijk voorgesteld door de vertraging bij het laden van de texturen die tot groteske resultaten kunnen leiden. Al met al iets om door te geven, maar nog steeds een bèta en geen complete versie.

Plicht

Welkom terug

Call Of Duty: Modern Warfare, hoewel het misschien te vroeg is om te zeggen, is een rechtbenige kandidaat om te zijn een van de beste hoofdstukken van het merk. De COD waar de Soap-, Price- en saga-fans van het bedrijf al zo lang naar op zoek waren, kan dit echt zijn. De gameplay volgt perfect die van de Modern Warfare, met een bewegingspatroon dat vandaag de beste blijkt te zijn. Binnenkort kun je ook een open bèta (gepland voor het weekend) van de titel proberen, om er een persoonlijk idee van te maken. Maar ik raad u sterk aan, als dit het uitgangspunt is, om in de gaten te houden en laat het niet wegkomen.