Toen ik besloot te spelen The Legend of Zelda: Link's Awakening op Nintendo Switch, beginnen sommige stemmen in mijn hoofd te klinken. Ze zeiden zoiets als "Het is te moeilijk voor je!", En een ander huilde zelfs: "Je zult het eiland missen!" De reden voor deze waarschuwingen was mij duidelijk, zelfs kristalhelder: de originele The Legend of Zelda: Link's Awakening gaf me destijds een aantal goede problemen. Maar ik was pas negen! En bovendien speelde ik 's nachts met een zaklamp onder de dekens, dus ik was er relatief zeker van dat ik in de 2019 - en in het zonlicht - de rekening met het spel kon regelen. Met interesse.

Link's ontwaken review
We worden sterker! En godzijdank ...

De eerste uren op deKoholint eiland ze leerden me twee grote waarheden, waarvan de eerste is dat de titel nog steeds een goede uitdaging biedt. Het is niet zo verwonderlijk: we praten constant over hoe veel gemakkelijker de spellen van vandaag zijn en de goede oude tijd van gaming lijden is verstreken. De originele The Legend of Zelda: Link's Awakening op GB en GBC vermaakte spelers met ingewikkelde verkenning en complexe gevechten. Het eiland wachtte om ontdekt te worden, en soms was het niet eenvoudig om erachter te komen waar het vervolgens moest gaan, om het avontuur voort te zetten. De remake op de Nintendo Switch lijkt mij de oude kaarten tot nu toe stap voor stap te volgen en dat vond ik geweldig mezelf opnieuw verliezen tussen moerassen en bossen. De nieuwe grafische afbeeldingen maken alles echter een beetje duidelijker, dus ik had iets minder moeite om te begrijpen waar ik heen moest.

Link's ontwaken reviewI kerker ook zij zijn mooi gebleven, zoals wij ze leuk vinden. De eerste instrumenten die in het spel worden verkregen, onmiddellijk na zwaard en schild, zijn de Magisch poeder en de veer van Roc. De eerste van de twee is een soort meermalige spreuk, die bijvoorbeeld branden en lichten kan aanzetten, maar het heeft ook andere effecten ... drugs. Met de Feather kan Link in plaats daarvan springen, met mijn persoonlijke kruis en genot: ik verwachtte niets meer dan mezelf over de kliffen te kunnen werpen, vervallen. Verslaan hier en daar is niet alleen nodig om verschillende milieu-puzzels op te lossen, maar het is ook essentieel om de te overwinnen platformsecties-2D van de titel geïnspireerd door de Mushroom World. Al wetende dat er Goomba en co zouden zijn. Ik was niet zo verrast, maar hoe verrassend was het toen het origineel uitkwam?

Link wordt wakker Goomba
Verloren op de weg?

De tweede waarheid die ik heb geleerd van The Legend of Zelda: Link's Awakening op Nintendo Switch, is dat spel dat ik helemaal niet erg vind. De game is zo mooi dat je alles moet vergeven, en het kost geen moeite om een ​​baasgevecht of een kerkerpas te herhalen. De stijl is gewoon heerlijk: personages en instellingen lijken een mix te zijn tussen de wezens van Pongo en elementen uit een sprookje. Ze zijn zo schattig dat ze me constant hongerig maken, een onverwachte bijwerking. Zelfs de muziek is majestueus: orkestrale herschikkingen begeleiden het avontuur en geven het karakter. Ik moet gewoon mijn mouwen oprollen en doorgaan met mijn verkenning, om - eindelijk - de game af te maken en al het nieuws en toevoegingen te ontdekken die Nintendo ons met deze remake heeft gegeven.