The Joker gespeeld door Joaquin Phoenix is al begonnen met de verovering van Amerikaanse bioscopen; in de tussentijd heeft een van zijn naamgenoot een andere en veel gevaarlijkere ondernomen: de ai smartphone in uw zaken bij uitbreiding op uw portefeuilles.

Een lijst met op dit moment goed 24-applicaties die aanwezig zijn in de Google Play Store van Android-apparaten is namelijk besmet virus genaamd precies "de Joker" ter ere van de schizofrene clown van het DC Comics-huis. Het is in staat om op een subtiele en onmerkbare manier de abonnement op premium services frauduleus en nooit gevraagd, met als gevolg economisch verlies van het ongelukkige slachtoffer. Het is tot op heden geïnstalleerd meer dan 472.000 keer en het heeft apparaten over de hele wereld getroffen: van de Verenigde Staten tot Engeland, van Europa tot Australië. De lijst met geïnfecteerde applicaties is als volgt:

 • Advocaat Wallpaper
 • Leeftijd gezicht
 • Altaar bericht
 • Antivirusbeveiliging - Beveiligingsscan
 • Strandcamera
 • Boordfotobewerking
 • Bepaald behang
 • Klimaat SMS
 • Verzamel gezichtsscanner
 • Leuke camera
 • Dazzle Wallpaper
 • Bericht melden
 • Zaal weergeven
 • Geweldige VPN
 • Humor kamer
 • Ontsteken Schoon
 • Leaf Face Scanner
 • mini Camera
 • Plantenscan afdrukken
 • Snelle gezichtsscanner
 • Beloning schoon
 • Ruddy SMS
 • Soby Camera
 • Vonk Wallpaper

Google is actief het probleem beteugelen het verwijderen uit de Google Play Store van de gegijzelde applicaties door het virus in kwestie, maar niets sluit uit dat nieuwe geïnfecteerde in een onmiddellijke toekomst kunnen opduiken die leidt tot een terugkeer van het angstaanjagende virus in de smartphones bij Google.

In de tussentijd raden we aan verwijder applicaties hierboven vermeld als ze aanwezig waren op uw apparaten, en controleer vooral uw huidige rekeningen op ongewenst en onverwacht gebrek aan geld.

Reacties

antwoorden