Een oude wereld die sterft, een mysterieus eiland bewoond door voorouderlijke wezens, een uitgestrekt en wild territorium om te verkennen, totaal keuzevrijheid en volledige aanpassing van het avontuur in elk aspect. Dit zijn de gebouwen van GreedFall, de nieuwe Action-RPG van het onafhankelijke ontwikkelingsteam Spinnen, die zichzelf presenteert als een van de meest verwachte titels van de maand september. Het kleine Franse softwarehuis met iets meer dan twintig werknemers heeft het publiek beloofd een mammoet project: zullen zijn geslaagd in hun onderneming, of het zal een videogame zijn "in de media" zoals de vorige Bound by Flame en de technomancer?

de plot

Het verhaal in het universum van GreedFall begint in Selene, een havenstad geïnspireerd door Europa uit de zeventiende eeuw, waar de bevolking wordt gedecimeerd door een ongeneeslijke ziekte die zich meedogenloos verspreidt, de Malicore. De enige hoop die overblijft is een wild eiland dat enkele jaren geleden is ontdekt Teer Fradee, een aards paradijs bewoond door wezens doordrenkt met magie, waar de inboorlingen in symbiose met de natuur leven, en waar het gerucht gaat dat het een remedie voor de dodelijke Malicore bestaat. In de campagne van GreedFall belichamen De Sardet, een diplomaat benoemd door de Selene royals om het eiland te verkennen en de rijkdom te zoeken die het te bieden heeft. In de gamewereld zijn ze aanwezig zes facties: de congregatie van handelaars, de inwoners van het eiland, de Nauti-piraten, de soldaten van de Guardia del Conio, de alchemisten van de Alliantie van de Brug en de religieuze natie Theleme. De speler blijft volledige keuzevrijheid over de te volgen allianties, over diplomatieke of militaire relaties en over de onderweg te sluiten vijanden. Zonder verdere plot spoilers te maken, blijft het om te zeggen dat GreedFall een behoorlijk aantal biedt verschillende eindes, die zich aan het einde van de hoofdcampagne aan de speler kunnen presenteren. Elke actie die tijdens het spel wordt ondernomen, kan gevolgen hebben voor de andere personages en voor de wereld om ons heen, waardoor het avontuur op radicaal verschillende manieren tussen het ene uiteinde en het andere wordt beëindigd.

Vrijheid van keuze voor alles

Naast het presenteren van verschillende manieren om het spel te beëindigen, blijft de speler in GreedFall totale vrijheid op vrijwel elk aspect van het avontuur. Beginnend bij de creatie van het personage, dat zoals in elke zichzelf respecterende RPG een breed scala aan esthetische aanpassingen en meer mogelijk maakt. Naast de klassieke boom van bekwaamheid in feite zijn er ook twee andere tabellen in het voortgangsmenu attributen en Talenten, waarmee we ons voorbeeld kunnen verbeteren Carisma, om dialogen te ontgrendelen die anders ontoegankelijk zouden zijn, of die van ons kracht, om zwaarder pantser en wapens te dragen, ambachten om onze smeedvaardigheden te verbeteren, enzovoort. De combinaties zijn vrijwel eindeloos.

Vaak in veel titels die behoren tot het nu misbruikte RPG-genre, blijft deze aanpassing op zichzelf eindigen nelle zoektocht, wat bijna altijd alleen met gevechten kan worden opgelost, of hooguit ermee heimelijkheid. In GreedFall gelukkig niet è così, en de manier waarop je je personage bouwt, is uiterst relevant tijdens de verschillende missies, omdat elke missie zoektocht van het spel kan worden voltooid op meerdere manieren. Niet alleen meerdere eindes aan het einde van het spel, maar meerdere eindes zelfs in gewone missies. Om een ​​voorbeeld te geven dat aanwezig is in de vroege stadia van het spel, ons doel is onszelf te introduceren in een gebouw om documenten op te halen: we kunnen dit doen door openlijk tegen de bewakers te vechten, maar in dit geval zou de reputatie bij die factie afnemen, of we zouden onszelf kunnen introduceren van een secundaire ingang, maar alleen als we het vermogen hebben om in te breken, of we kunnen de bewakers nog steeds in slaap brengen als we een drankje hebben dat met alchemie kan worden gebrouwen. Kortom, elk type speler kan het vinden in GreedFall stijl die meer geschikt is voor persoonlijke smaken, dankzij een enorme verscheidenheid aan keuzes, die ook de reproduceerbaarheid van de titel begunstigt.

Wat betreft het vechtsysteem, gekoppeld aan de talenten en attributen die we ontwikkelen, en daarom aan de wapens die we kunnen uitrusten, biedt de titel een goede variëteit aan wapens melee licht en zwaar. Voor degenen die graag vechten afstand, in GreedFall ontbreken de opties niet, gezien het feit dat vuurwapens, magische ringen en vallen de speler in staat stellen op veilige afstand te blijven van de gevaarlijke wezens die op ons pad worden geplaatst, op voorwaarde natuurlijk om weerstand op te offeren in ruil voor de veiligheid van een wapen varieerden.

Een wereld om te ontdekken

Teer Fradee het is letterlijk een Eden allemaal te ontdekken. Een naturalistisch paradijs dat een adembenemend uitzicht biedt, ook bedankt naar de eigen grafische engine van de ontwikkelaars, de Silk Engine. Landschappen, maar ook stedelijke omgevingen, worden tot in elk detail verzorgd en bieden afwisseling en plezier voor de ogen, waar onze reis ons ook naartoe brengt. de level ontwerp het wordt goed verzorgd en beloont de speler die ook de meest afgelegen uithoeken van de scenario's verkent met kleine edelstenen en geheimen, misschien alleen bereikbaar in het geval dat dit kenmerk eerder is geëgaliseerd dan een ander. de sfeer dat je ademt op het mysterieuze eiland vol magie is echt een van de sterke punten van deze GreedFall. Hetzelfde kan helaas niet worden gezegd van de vijanden die voor ons staan: niet omdat de AI slecht wordt beheerd, maar voor de slechte variëteit van normale monsters aanwezig in de verschillende gebieden. Als de instellingen in feite gevarieerd en origineel zijn, zijn de groepen van gepeupel eenvoudig zijn ze bijna altijd hetzelfde type beesten, waardoor de gevechten op de lange termijn een beetje eentonig worden en die sensatie van ontdekking wegnemen waarop de naam zoveel punten wijst Spinnen. In plaats daarvan zijn ze anders baas vechten van de titel: elke baas heeft een uniek ontwerp, zeer geïnspireerd en totaal verschillend van elkaar. Deze gigantische magische wezens vereisen ook een goed bestudeerde aanpak om te slagen in de strijd, omdat ze zeer lange HP-staven hebben, die moeilijk te verlagen zijn, terwijl we naar beneden gaan met slechts een of twee schoten van deze sylvan-monsters.

Concluderend, als het niet was voor de kleine verscheidenheid aan vijanden en voor enkele grafische glitches, of interpenetratie van modellen en de camera in de dialogen (maar dat de ontwikkelaars al hebben aangekondigd dat ze het met de patch van de eerste dag hebben opgelost), lijkt het bijna ondenkbaar om te kijken GreedFall en om te zeggen dat het door zo'n klein team is ontwikkeld. De uitgever Focus Home Interactive heeft opnieuw vertrouwen gegeven aan de Franse studio Spiders, die heeft laten zien hoe zelfs een indiestudio erin kan slagen om een ​​enorme RPG voor te stellen - onder meer goed gedaan - waardig van de meest gerenommeerde softwarehuizen van Tripla A.