Na een jaar afwezigheid, de officiële videogame van het World Rally Championship keert terug om de virtuele nummers opnieuw te betreden door de Franse ontwikkelaar Kylotonn, en gepubliceerd onder het Bigben-label, na hun vierde titel in deze serie te hebben bereikt. WRC 8 daarom geniet het de officiële licentie van het huidige seizoen en kan daarom bogen op circuits, auto's, teams en coureurs van de drie categorieën WRC, WRC-2 en Junior WRC.

Alle 14 rally's van het seizoen zijn aanwezig, voor een totaal van meer dan 100 verschillende tracks die slingeren van de bochtige en ijzige wegen van het Prinsdom Montecarlo, tot de karakteristieke sprongen op Australische onverharde wegen. Een grote verscheidenheid aan oppervlakken en soorten tracks, verrijkt met de nieuwste innovaties: le dynamische atmosferische omstandigheden. Tijdens een enkele test in WRC 8 kan de tijd veranderen, van droog naar nat of vice versa, waardoor er geen enkele rijproblemen ontstaan. De keuze van de juiste banden is daarom van fundamenteel belang als u niet wilt artistiek schaatsen op het asfalt, of omgekeerd als u niet teveel banden wilt consumeren voor te veel angst voor de regen. Het verschil in rijstijl is er en is voelbaar, hoewel niet te duidelijk. De plassen water die tijdens regenbuien worden gevormd, vooral in de aardpaden, vormen een goed gevaar als u er geen aandacht aan besteedt.

WRC 8 beoordeling
Hevige regen, modder en ... een ambulance. Oh, en zelfs een Gavon!

Het andere grote nieuws is de praktisch krasvrije remake van de Carrière-modus, die wordt gepresenteerd als de standaardgame-modus. Meerdere keren, zelfs in de onze hands-on tijdens gamescom, wilden de ontwikkelaars benadrukken hoeveel ze aandacht hebben besteed aan verzoeken van fans bij de productie van deze aflevering, en een van de meest indringende was juist om de betrokkenheid van de speler bij zijn pilotverhaal te vergroten. Dat gezegd hebbende, biedt de carrière nu een totale onderdompeling in de wereld van een rallyteam en vereist hij zowel management- als pilootvaardigheden. Deelnemen aan rallykosten, evenals een eigen team van monteurs, meteorologen, fysiotherapeuten en financieel directeurenof reparaties die na elke test aan uw auto moeten worden uitgevoerd. Het winnen van dat historische evenement geeft natuurlijk een mooi nestei, maar je moet rekening houden met de fysieke vorm en jezelf de juiste rust gunnen, anders vertrekken de medewerkers. Zonder de doelstellingen van de moedermaatschappij te vergeten, die, als ze niet tevreden zijn met de resultaten, de pilot en al zijn wereldambities zullen ontslaan.

De moeilijkheidsgraad van WRC 8 is ingesteld op hoog, vooral moeilijk voor degenen die niet gewend zijn aan dergelijke titels. Zelfs bij gemiddelde moeilijkheidsgraad geven de auto's hun taak om gedomineerd te worden, en tegenstanders scoren uitdagende tijden direct uit de eenvoudigste categorie, de Junior WRC. Er is altijd de mogelijkheid om op testbanen te trainen, maar de echte races zijn die welke de speler vooruit helpen. Een langzame en lange leercurve, maar met de juiste toewijding beginnen de eerste bemoedigende resultaten te worden gezien. De categorie sprong brengt nieuwe problemen met zich mee: de WRC-2 brengt al een behoorlijke toename van vermogen en de overgang van voor naar volledige tractie, met de WRC in het begin lijkt het raketten te hebben. Als je besluit om je in de wereld van virtueel rallyen te wagen, maak je dan klaar om zeven shirts te zweten!

WRC 8 beoordeling
Een eigenschap blijkbaar eenvoudig, maar rechtsboven kun je zien hoe 9 boetes al zijn verzameld!

WRC 8 is volledig vertaald in het Italiaans, een grote hulp vooral voor de stem van de co-piloot. Zoals bekend, vertrouwt deze sportdiscipline enorm op zijn aanwijzingen om de piloot in staat te stellen het beste uit de race te halen, en het leren van het jargon terwijl je speelt is een zeer boeiende ervaring. "Springen bovenaan links 6 sluit" of "rechts 4 binnenshuis en links 5 niet geknipt" worden geleidelijk begrijpelijke indicaties, ondanks een aanvankelijke desoriëntatie voor neofieten. Er is echter geen reden om te vrezen: ondanks elke verbale indicatie geven de speciale pictogrammen bovenaan het spelscherm een ​​samenvatting van wat ons te wachten staat op het circuit.

De pijnlijke tonen komen in plaats daarvan op de afbeelding. Prachtige landschappen, schattige contourelementen (helikopters, drones en cameramannen die onze daden weerspiegelen, maar ook incidentele gecrashte of kapotte auto's aan de randen van de tracks), maar de scherptediepte lijkt een beetje beperkt, met veel mist, op de punten waar u gebruik kunt maken van de mogelijkheid om een ​​prachtig uitzicht te bieden om te zien. maar de rode potloodfout is de 30 fps. Al niet acceptabel in een racegame, het is nog ernstiger als we de sterke en plotselinge versnellingen beschouwen die deze sport kenmerken. Het niet bieden van voldoende visuele vloeibaarheid beperkt in hoge mate het gevoel van snelheid dat wordt overgedragen.

WRC 8 beoordeling
Toch leek het erop dat ik op tijd had geremd ...

Sommige hindernissen kunnen soms zelfs op de interface worden opgemerkt, met overlappende vensters of navigatie tussen hen soms niet erg intuïtief. Niets erg serieus, maar details van dit type geven soms veel meer ergernis dan men zou zeggen.

Een ander ding dat ik echt niet begreep, is de seizoensmodus. Er wordt voorgesteld om de "Carrière zonder carrière" te zijn, in de zin dat alle managementcomponenten worden geëlimineerd zodat alleen de rallyraces achter elkaar worden gelaten ... maar waarom zijn de keuzes van de teams beperkt tussen drie willekeurig voorgesteld, zoals in het begin van een carrièrespel? En waarom heb je de weersvoorspelling niet beschikbaar (alsof we geen meteoroloog hadden)? Ik verwachtte alles beschikbaar te hebben om "zonder gedachten" te spelen.

Goed, en zeer gewaardeerd, de historische machines. Het juweel van de titel voor degenen die wat grijs haar op hun hoofd hebben en zich nog steeds de prestaties van de Lancia Delta herinneren, of zelfs verder terug dan de Stratos of de Renault Alpine. Helemaal anders in het stimuleren van feedback, en dat kan niet anders, maak een eerlijk zeer breed beeld van de inhoud.

WRC 8 beoordeling
De Stratos op volle snelheid bergaf lanceren is te uitnodigend om het niet te doen!

Kortom, als je van het genre houdt, WRC 8 is een goede titel, rijk aan inhoud en met een stimulerende carrièremodus die de juiste draai aan de ervaring biedt. Als je een nieuwkomer bent, pas dan op: het spel geeft geen korting en zal je vasthoudendheid en geduld onder druk zetten door te leren hoe je kleine vierwielige monsters temt die langs de randen van kloven zoemen, temidden van besneeuwde bossen en slalom tussen kleine huizen , boomstammen en het publiek altijd ook in het midden.