Super Mario 64 het is een tijdloze klassieker. Geplaatst op Nintendo 64 in het verre 1996 heeft het een ongelooflijk succes gehad. Net als alle besnorde loodgietersgames is het nooit op pc uitgebracht. Iemand werkt momenteel echter aan een native pc-versie van de game.

Het project bevindt zich nog in een vroege ontwikkelingsfase en vereist, eenmaal voltooid, de Nintendo 64 ROM-versie van Super Mario 64 om te werken. Sommigen vragen zich misschien af, wat is het nut van een pc-versie van de game? Ten eerste, native ondersteuning voor toetsenbord en muis. Inoltre, met deze versie kunnen spelers hogere resoluties gebruiken (hoewel dit al mogelijk is met de meeste N64-emulators die momenteel in omloop zijn) e het zou ook de uitvoering van het pc-spel vereenvoudigen.

Als het project eenmaal is gestart (behalve de tussenkomst van de grote N om de ontwikkeling ervan te blokkeren), kan het ook mogelijk zijn om een ​​FOV-schuifregelaar toe te voegen, evenals ondersteuning voor ultrabrede resoluties en ray tracing. Maar eerlijk gezegd geloven we niet dat dit functies zijn die de maker momenteel overweegt.

Het project gebruikt momenteel Glide64 als grafische verpakking (gebruikt op de meeste N64-emulators).

We laten u naar de video die het potentieel van het project laat zien:

Reacties

antwoorden