Ik weet het, retrogaming is niet voor iedereen weggelegd. Ik weet ook dat wanneer het komt aangeboden door het huis, zoals in deze situatie, wordt het vaak gebruikt als een leeuwerikspiegel en slechts een vulmiddel om het aanbod zonder al te veel moeite aan te vullen. Maar toen in de Direct van de 5 september kondigden ze aan dat de titels SNES zou zijn geland Nintendo Switch Online ze hebben me echt gelukkig gemaakt. Natuurlijk hadden we het op dit moment allemaal verwacht en ja, het is de directe en natuurlijke evolutie van het brengen van de NES-titels naar de vlaggenschipconsole, maar wat moet ik je vertellen? Het is niet bekend bij het hart.

De console die in de loop van de tijd is gesprongen

Ik wil specificeren dat de online abonnementsservice die door de grote N wordt aangeboden, op zichzelf niet al mijn sympathie is. In de loop der jaren heb ik in feite een bepaalde ontwikkeld eigenaardigheid naar het concept van betalen om online te spelen (en ik weet dat ik niet de enige ben) en ik geloof niet dat, hoewel schamele, de door Nintendo opgelegde ticketprijs de rit waard is. Los hiervan, wat misschien een afzonderlijk artikel verdient, laten we ons concentreren op het SNES-aanbod van Nintendo en het potentieel dat deze nieuwe virtuele console kan bieden.

Zoals geraden kan worden, niet allemaal 20 SNES-spellen tot op heden beschikbaar kan worden gezegd dat het essentieel is, hoewel ze bijna allemaal een opmerkelijk belang hadden in het tijdperk waarin ze werden uitgebracht. Bijvoorbeeld voor hoeveel Super Mario Kart een stukje geschiedenis zijn (het is waarschijnlijk de eerste racegame die ik ooit heb gespeeld), het kan je nauwelijks kosten om tijd door te brengen ten koste van de nieuwste incarnatie; dezelfde toespraak kan ook worden gemaakt voor Pilot Wings e F-zero, hoewel ze dat ook zijn videogame mijlpalen. Kortom, we zeggen dat sommige van de games die bij de lancering aanwezig zijn, alleen geluk zullen kunnen hebben van diehard retrogamers, waarschijnlijk een ander deel van de gebruikers ongenoegen.

Afbeeldingsresultaten voor Super EDF snes

Remix

Maar nu wel Ik spreek mezelf meteen tegen, want wat echt interessant is aan de bovengenoemde titels (maar niet alleen) is de mogelijkheid om in online multiplayer te worden gespeeld. Het lijkt misschien niet zo belangrijk als het lijkt, maar ik ben ervan overtuigd dat het echt zou kunnen geven nieuw voor licht en levensbloed naar titels die anders zouden worden weggegooid. Combineer de smaak wijnoogst van deze producties naar de huidige deelmodi, is het een passend idee en helemaal niet voor de hand liggend, gezien het feit dat ze beperkt hadden kunnen blijven tot het dragen van de SNES-game-ervaring op Switch zonder al te veel ceremonies. In wezen zou deze toevoeging kunnen worden de belangrijkste reden om terug te komen op enkele titels waarvan ik nooit had gedacht dat ik mijn hand terug zou steken. Op dit punt is het enige dat overblijft, de reactie van het publiek te zien en te begrijpen hoe succesvol het daadwerkelijk zal zijn onder gebruikers.

Beeldresultaten voor geesten en geesten

Geschiedenisles

Super Mario World, Metroid, Breath of Fire, Ghouls 'n Ghost, Yoshi's Island, heb je nog iets nodig? In werkelijkheid ja, want terecht mogen we nooit tevreden zijn, maar we zijn van mening dat deze titels niet alleen onvermijdelijke videogamesparels zijn in de carrière van een gamer. Laten we het hebben over titels die er vandaag nog steeds van genieten frisheid en geweldige gameplay. Dit is precies wat SNES heeft toegestaan ​​om vandaag een van de favoriete consoles van publiek en critici te blijven.

Gezien het feit dat we vandaag slechts een handvol titels beschikbaar hebben, kunnen we dat goed hopen binnenkort zijn andere spellen inbegrepen van dit kaliber, bijvoorbeeld: waar is Donkey Kong Country? Maar bovenal: waar is Diddy's Kong Quest? Wat me verder intrigeert, is weten of dit type commerciële operatie zal ook beginnende spelers opleveren (of misschien de kleintjes) om producties uit een vervlogen tijdperk te ontdekken die, hoewel hun charme intact blijft, onwaarschijnlijk aantrekkelijk zijn voor de minder ervaren. Als we een vaag "culturele" benadering van het videospel en zijn geschiedenis willen overwegen, is het noodzakelijk dat bepaalde titels niet worden vergeten, maar blijven altijd gemakkelijk toegankelijk voor iedereen.

Afbeeldingsresultaten voor Metroid snes

Nintendo Switch VS De Wereld

Omdat Nintendo een van de drie grote reuzen van de branche is, is het logisch dat zijn abonnementsservice wordt vergeleken met die van de concurrentie. Natuurlijk, een directe vergelijking leidt de hybride console eruit te komen met gebroken botten, rekening houdend met het opvallende verschil tussen de prijzen van de abonnementen. Het is echter ook waar dat Nintendo altijd een beetje scholing heeft gedaan op elk mogelijk gebied. Het is duidelijk dat het Kyoto-huis wil niet concurreren met PSN Plus of Xbox Game Pass. Immers, met de verbijsterende cijfers die elke maand knarsen, hoe zou het dan logisch zijn om deze marketingkeuze over te nemen?

Misschien wil Nintendo op dit punt een systeem zijn zo compleet mogelijk, een wens die ook kan worden afgeleid uit zijn meer open relatie met derden, de Indiemarkt en de recente samenwerking met Microsoft. Het spreekt voor zich dat deze 'volledigheid'-speech ook kan worden gezocht in het Virtual Console-concept en wie weet dat het niet precies wijst op het maken van de kleine Switch een referentiepunt alleen voor retrogaming.

Stap over voor slechts

Pixels in de toekomst

Het is waar, tot op heden de SNES-catalogus is niet zo sensationeellaten we echter tijd geven aan tijd en als we echt naar de toekomst willen kijken, vragen we ons in plaats daarvan af: er zal nooit een komen N64 virtuele console of misschien wel Game Cube? Ongeacht mogelijke technische problemen of haperingen van welke aard dan ook, Ik geloof dat we nog steeds mogen dromen. Gezien het grote succes van de hybride console en gezien het feit dat het ongeveer de helft van zijn levenscyclus is, zou het een heel interessante weg kunnen zijn om te reizen, zowel in een exclusief commerciële context, en voor de eerder genoemde continuïteit en volledigheid die ongetwijfeld Nintendo volgt. Ik ben duidelijk alleen vermoedens, moeilijk om vandaag te zeggen hoe de Virtual Console-speech in de toekomst zal worden aangepakt en hoeveel Nintendo er echt tijd en middelen in wil investeren. Je zou gewoon een simpele kunnen gebruiken: zeg nooit nooit!

Stap over voor slechts

Terzijde staan

Samenvattend, zeker door toevoeging van SNES-titels kan Nintendo Switch Online niet alleen nieuwe abonnees trekken. In feite zullen degenen die tot nu toe niet geïnteresseerd waren in de dienst nauwelijks van gedachten veranderen, maar het blijkt een nieuw en belangrijk stuk in het mozaïek van de Nintendo Switch-ervaring. De mogelijkheid om online te kunnen spelen zorgt ervoor dat sommige producties opvallen en alle Switch-spelers die zich niet hebben laten verleiden door de Mini-console ze kunnen nu rekenen op een aandeel dat hopelijk meer en sneller en sneller zal groeien.