Na het enorme succes van publiek en critici terecht verkregen met Nier Automata, Platinum Games terug in de kijker met een nieuw IP dat de naam draagt ​​van Astrale keten. Onder toezicht van Hideki Kamiya (de vader van de franchise van Devil May Cry) persoonlijk en geleid door Takahisa Taura, de laatste poging van het voormalige team klaver slaagt erin om een ​​vertrouwde en tegelijkertijd totaal nieuwe ervaring te zijn. Het volgende is het verhaal van de eerste uren van het spel, een uitgebreidere recensie komt op een later tijdstip.

Voorbeeld astrale ketting

Het eerste dat opvalt aan het nieuwe "kind" van Kamiya en Taura, is absoluut het kunst richting, hoewel het een cel-shading is met nogal verzadigde kleuren, weet het toch indruk te maken dankzij een uitstekend niveau van deeltjeseffecten en een nogal geïnspireerd karakterontwerp, terwijl het nooit teveel afwijkt van een aantal typische Japanse karakterontwerpclichés.

Astral Chain Preview mecha

Het eerste hoofdstuk van het spel Astral Chain, zoals gebruikelijk voor het ontwikkelingsteam, begint onmiddellijk in het vierde slepen van de speler in een uitbarsting van non-stop actie alleen deze keer, in tegenstelling tot wat er gebeurde in Automata, zijn we niet in een relatief rustige dystopische wereld, maar zitten we midden in een buitenaardse invasie door mysterieuze wezens genaamd "Chimera" die om een ​​vreemde reden zijn begonnen met openen dimensionale gaten die hun wereld verbinden met de planeet aarde. Ons avontuur begint in de uitgestrekte stad Central City: in Astral Chain ben ik een politieman, en dit is mijn verhaal.

Als je denkt dat Astral Chain nog een andere Platinum Games-game is, allemaal gericht op gameplay en met weinig focus op geschiedenis, weet dan dat dit niet het geval is, althans deze keer niet. In tegenstelling tot hun vorige producties, was er hier in feite meer focus op de verhalende sector, en dit blijkt heel duidelijk vanaf de allereerste momenten van het spel. Maar er is niets te vrezen: de gameplay is niet over het hoofd gezien, integendeel, dat laatste wel een uitstekende evolutie van wat we in hun vorige titels hebben gezien.

Zodra je het eerste hoofdstuk ongeschonden hebt doorstaan, begint het spel langzaam de werking ervan te illustreren en op dit punt Legioen. De laatste zijn niets anders dan hersenschimmen die op neuraal niveau verbonden zijn met speciale agenten van het neuron, met een systeem dat legatus wordt genoemd door een astrale keten. Kortom, naar mijn mening lijkt het meteen duidelijk dat het team zwaar geïnspireerd was, een van de belangrijkste en meest invloedrijke anime in de geschiedenis van de Japanse animatie of; Shinseki Evangelion, bij ons bekend als Neon Genesis Evangelion. De anime geregisseerd en geschreven door Hideaki Anno wordt in feite keer op keer geciteerd in de loop van Astral Chain met continue min of meer expliciete verwijzingen. Aan de andere kant weet iedereen die iets van de Japanse cultuur af weet heel goed hoe cyclisch en soms zelfs overbodig het is in het opnieuw voorstellen van thema's en concepten die hen vaak veel dierbaarder zijn dan wij westerlingen; maar uiteindelijk is dit misschien wel een van de mooiste eigenschappen ervan (mits het ongeneeslijke nostalgici zijn die erg gehecht zijn aan het verleden).

Astral Chain Preview-hoofdrolspeler

Maar daar houden de verrassingen niet op: als je in Astral Chain duidelijk politieagent bent, word je vaak opgeroepen om onderzoek te doen, met behulp van een speciale augmented reality-technologie genaamd Iris, waarmee je dingen kunt zien die normaal gesproken niet zichtbaar zijn voor het blote oog, waardoor sessies tot leven komen die soms lijken op de sessies die al in de titels te zien zijn Quantic Dream. Om je te helpen bij je "detective" -activiteiten, zal je Legioen ook voor je zorgen, of je kunt het gebruiken om gesprekken tussen getuigen af ​​te luisteren, of om aanwijzingen te vinden die ik alleen kan achterhalen. De gevechten zijn echter de echte trots van de productie, adrenaline en spectaculair, vooral dankzij de verscheidenheid aan combo's mogelijk gemaakt door de interactie tussen de Legioenen en hun meester.

Astral Chain Preview-gevechten

Naast deze wezens heeft ons personage een speciale wapenstok, die in staat is om een ​​pistool, een zwaard of een zwaard met twee handen te worden, zeer langzaam maar zeer krachtig. Deze bizarre wezens zijn niet alleen zeer nuttig in zowel de gevechten als in de onderzoeken, maar zijn ook onmisbaar in de verkenning, aangezien sommige legioenen toegang kunnen geven tot gebieden die eerder waren afgesloten voor de speler. Kortom, van wat ik tot nu toe heb kunnen testen, lijkt Astral Chain alle papieren op orde te hebben, want geef een goede schok aan het panorama van actiespellen. Nooit eerder lijkt het land van de rijzende zon te zijn teruggekeerd naar de glorie van het verleden, waar elke game die uit de smederijen van oosterse creatieven kwam, een meesterwerk was dat een onuitwisbaar stempel in de videogame-industrie kon drukken. Nu wil ik gewoon blijven spelen om je een definitieve mening over de titel te geven, waarvan ik denk dat die grotendeels positief zal zijn.