Voor een nieuwsgierig onbedoeld toeval blijft Finland me vasthouden. Na onderzoek Controle, ontwikkeld door het Finse softwarehuis Remedy Entertainment, we blijven altijd in dat gebied en gaan verder met de studie Frozenbyte, bekend van de Trine-serie. En het is vanaf het vierde hoofdstuk dat we vandaag spreken, Trine 4 - The Nightmare Prince. Ik ben geen expert in de saga, ik speelde alleen het derde hoofdstuk over de ongelukkige Nintendo Wii U en ik moet zeggen dat ik het erg op prijs stelde, vooral in een coöperatie. Ik benaderde dit bouwwerk in uitvoering van de vierde titel met een positieve geest en werd niet teleurgesteld. En ik lachte, in feite hebben we veel gelachen.

Trine 4 preview

Het is moeilijk om een ​​held te zijn, vooral als je dat echt niet wilt. Je bent daar, rustig, thuis, misschien met een kop warme melk, zittend voor de open haard en plotseling komt er een brief met dringende tonen aan. We moeten de prins zoeken Selius, die ontbreekt. Er is maar een klein probleem: de prins heeft een bepaald magisch geschenk dat hij niet goed kan beheersen. Simpel gezegd, i zijn nachtmerries komen uit in de echte wereld. Dit zijn de snelle premissen van Trine 4, die ons de leiding geeft over de helden die al in de vorige hoofdstukken bekend waren: Amadeus de tovenaar, Pontius de ridder e Zoya de dief. De geteste build bevat zes niveaus, waarvan er drie zijn toegewezen aan elk van de personages en dienen als tutorials. Elk van hen heeft unieke kenmerken en vaardigheden, en men moet er goed gebruik van maken om alle puzzels op te lossen die de weg blokkeren.

Trine 4 preview

Amadeus zweven de objecten van het landschap en creëert een krat, nuttige vaardigheid wanneer het nodig is om geulen te overwinnen of te klimmen. Pontius is ons vernietigingswapen: met zijn zwaard beïnvloedt het gemakkelijk de vijanden, het kan een crash op de grond nuttig maken om nieuwe passages te creëren en met zijn schild reflecteert het het licht. Ten slotte schiet Zoya pijlen en gebruikt een grijphaak zowel om kloven te overwinnen als om touwen tussen twee objecten te maken. Na het voltooien van de eerste drie niveaus kun je van het ene personage naar het andere schakelen met een simpele druk op de knop, en het is vaak een vereiste actie, vooral als je alleen speelt. Bijna alle puzzels die tijdens mijn korte spel Trine 4 waren opgelost, hadden het gebruik van ten minste twee helden nodig, de complexere vereisten duidelijk het gebruik van de vaardigheden van het volledige trio en hieraan moeten enkele woorden worden besteed.

Trine 4 preview

De centrale focus van het spel het is niet zozeer vechten tegen zeldzame vijanden als ik puzzel die bij elke stap worden voorgesteld. De moeilijkheidsgraad stijgt bijna onmiddellijk en er is behoefte aan een zekere mentale flexibiliteit om door te gaan in de niveaus. Bovendien is er bijna nooit een enkele oplossing voor het probleem: het is ons ook overkomen, mijn partner en ik hebben sommige secties op twee verschillende manieren zonder moeite overwonnen. Natuurlijk, soms waren ze oplossingen tot het uiterste en die ook gebruik maakten van de onzekerheden van botsingen van objecten en in de fysica, maar het was nog leuker en het probleem was toch opgelost. Alessandra en ik hebben jarenlang niet gespeeld in een lokale coop-game op de pc, misschien was de laatste Gears of War 4, en Trine 4 moet (bijna) verplicht worden gespeeld met iemand anders, zelfs online omdat dit aanwezig is mogelijkheid om ten volle van zijn potentieel te kunnen genieten.

De niveaus veranderen afhankelijk van of je alleen of met andere spelers speelt. Wanneer in bedrijf, hebben de gebieden met omgevingspuzzels minder schermobjecten die kunnen worden geëxploiteerd, en de resolutie gebruikt de hoofden van alle betrokken spelers, tot een maximum van drie en waarvoor er geen limieten zijn aan het gebruik van karakters. Verschillende toespraak met betrekking tot de paar gevechten tegen vijanden, uiterst eenvoudig en die niet worden beïnvloed door de aanwezigheid of niet van meer menselijke spelers. Aan de andere kant waardeerde ik de bazen die aanwezig zijn in deze versie van Trine 4, die elk altijd het gebruik van eigenaardige vaardigheden vereisen om te worden verzwakt en geraakt. In tegenstelling tot het derde hoofdstuk werd de boom van vaardigheden opnieuw geïntroduceerd, wat de mogelijkheden van actie van de helden verbreed, maar die in deze versie vrij dun was en van extreem beperkt gebruik. Het lijkt erop dat, met volledig spel, de mogelijkheden om de verschillende krachten te combineren ruim zullen zijn en de puzzels bijgevolg steeds complexer zullen worden.

Technisch gezien is er weinig te zeggen, want de beproefde is absoluut niet de definitieve versie van Trine 4. De menu's zijn nog steeds niet erg navigeerbaar, om de resolutie te wijzigen, is het noodzakelijk om het tekstbestand te wijzigen, maar één ding is zeker: de instellingen en de muziek houden de serienaam hoog. Delicaat en kleurrijk, elk scherm geeft een aangenaam sprookjesachtig gevoel en de muziek, altijd perfect passend op dit moment, wiegt de speler op elk moment en drukt hem in het baasgevecht. De definitieve versie telt elf niveaus en wordt gepubliceerd8 oktober 2019. Gezien de basis kunnen we niet wachten om het volledige spel in handen te krijgen.