Tijdens de recente gamescom 2019 we hebben enkele leden van het ontwikkelteam van kunnen interviewen Destiny 2 inclusief Wendy Wade, Senior Producer van Bungie, met betrekking tot aanvullende inhoud die binnenkort zal worden gepubliceerd voor Destiny 2. Hier is wat naar voren kwam:

Destiny 2 interview met schaduwbeheerders

PDVG: Wat zijn de nieuwe functies die u binnenkort in petto heeft voor Destiny 2?

Bungie: We zullen Shadowkeep op 2 oktober uitbrengen om Destiny 4 een nieuw leven te geven. Hierdoor krijgen spelers de kans om te zien hoe het verhaal verder gaat, is het ook mogelijk om de game gratis te downloaden op elk platform dat je wilt spelen en kun je dankzij cross-save de door jou gemaakte en verbeterde voogd op PSXNUMX gebruiken en deze bijvoorbeeld overzetten in je Xbox One-game; alsof dat nog niet genoeg is, kun je online met je vrienden spelen, ongeacht welk platform ze hebben (crossplatform).

PDVG: Wat betreft de mogelijkheid om op elk platform met je voogd te spelen, een functie waar de Destiny 2-community al lang om vroeg, ik vraag me af waarom je het niet eerder hebt ingevoerd, welke problemen waren er?

Bungie: Met betrekking tot deze functie moesten we eerst een hele reeks technische processen onder ogen zien die lang hebben geduurd. Als we bijvoorbeeld met Sony en Microsoft moeten gaan praten om groen licht te krijgen voor het introduceren van een dergelijke optie.

PDVG: Gegeven het verleden met Activision, hoe heeft uw scheiding de ontwikkeling van Destiny 2 beïnvloed?

Bungie: Destiny is altijd ons spel geweest, we hebben altijd de vrijheid gehad om te beslissen wat te implementeren en wat niet; dit is mijn zevende gamescom en dit was de eerste keer dat we alleen konden deelnemen. Dit zijn de momenten waarop we onszelf uitdagen, als onafhankelijke ontwikkelaars in het entertainmentlandschap.

PDVG: In plaats daarvan gaan we terug naar het hoofdonderwerp van het interview, wat zijn de veranderingen die we zullen vinden in Destiny 2 met Shadowkeep?

Bungie: In Shadowkeep heeft elk nieuw legendarisch pantser nieuwe "levels" en heeft elke voogd een hele reeks nieuwe Mods beschikbaar. Dankzij de artefacten die met deze uitbreiding zijn geïntroduceerd, heb je toegang tot een hele reeks upgrades die voorheen niet in de game waren. Destiny staat bekend als een actie-schietspel met MMORPG-elementen, dus met Shadowkeep proberen we ons veel te concentreren op de rollenspelelementen. Om deze reden hebben we veel nieuwe mods geïntroduceerd, voor wapens en bepantsering.

PDVG: We weten dat Destiny 2 een van de titels in de lancering van Google Stadia zal zijn, hoe ga je deze nieuwe uitdaging aan die wordt voorgesteld door cloud gaming?

Bungie: Google is een fantastische partner en samen doen we het geweldig. Op dit moment gaan we heel snel, want de lancering van Stadia staat gepland voor november 5. Uiteindelijk is het gewoon een ander platform om de game mee te spelen (lacht).

PDVG: Denk je dat Shadowkeep de spelers die het hebben verlaten dichter bij Destiny 2 kan brengen?

Bungie: We gaan zoveel nieuwe uitzonderlijke content in het spel brengen, en het kan niet worden uitgesloten dat veel spelers geïntrigeerd zullen raken door deze nieuwe content te proberen. Shadowkeep introduceert niet alleen een heel nieuw verhaal, maar ook veel gevraagde functies zoals cross-play en cross-save-functies die vaak hard worden opgevraagd door onze community. Elk nieuw seizoen introduceert niet alleen nieuwe inhoud, maar ook nieuwe verhalen om te leven.

PDVG: Hoe benader je op de PVP-mechanica de feedback die de community je geeft?

Bungie: We organiseren PVP-wedstrijden waardoor spelers een ruime keuze hebben in het pvp-genre dat ze willen, we nemen de keuzes op die ze maken, zodat ze meteen kunnen zien wat wel en wat niet werkt in een bepaalde modus. Verder, met de inhoud die binnenkort beschikbaar is, zullen we proberen de spelers te herstellen die Destiny 2 hebben verlaten, we zullen luisteren naar de feedback die naar ons zal komen en we zullen vanaf daar beginnen.

Concluderend heeft Bungie kunnen aantonen dat hij zich heeft aangepast aan radicale veranderingen en met het verstrijken van de tijd heeft hun liefde voor het lot nooit gefaald. We voegen eraan toe dat in de backstage veel woorden en persoonlijke meningen zijn uitgewisseld over de pvp-trends en ook over toekomstige ontwikkelingen. Het is duidelijk dat het project springlevend is, maar denk niet dat het gemakkelijk is om een ​​game te beheren met een gemeenschap die zo hecht, talrijk en veeleisend is als die van Destiny. Het is een feit dat de inzet van het team extreem is en vooral sterk erop gericht om ons, zelfs in de toekomst, de best mogelijke spelervaring te bieden, altijd rekening houdend met de feedback van spelers die, in tegenstelling tot wat wij denken, nooit worden verwaarloosd.