Ruimte, laatste grens. Vaak heeft de sciencefiction de onmetelijkheid van het universum uitgebuit om een ​​gevoel van kalmte en tegelijkertijd angstgevoelens over te brengen. Dit is de achtergrondatmosfeer die de speler vergezelt die besluit zich te wagen Gloeidraad, een puzzelspel ontwikkeld door Baardafgunst voor Kasedo Games verschijnen volgend jaar voor pc, Mac en Linux.

De Albaster, het ruimteschip waarop de hoofdpersoon reist, is plotseling gestopt en lijkt bijna te zijn verlaten. Door de puzzels op te lossen zul je ontdekken wat er is gebeurd, energie herstellen, nieuwe gebieden ontgrendelen, aanwijzingen en logboeken vinden, enzovoort. Het is duidelijk dat de setting bedoeld is om interessant te maken wat anders een triviale reeks niveaus van incrementele moeilijkheidsgraad zou zijn, maar toch een aangename begeleiding is.

De speelse component ontwikkelt zich in het oplossen van puzzels waarin een kleine sonde wordt bediend, waarvan de kabel alle elementen van een kamer moet raken of passeren. We beginnen met het aansteken van de pilaren, het doorgeven van de kabel, doorgaan met de noodzaak om door de lichtpoorten te gaan, de elementen in een bepaalde volgorde te activeren, en we komen vrij snel bij puzzels die door een duivelse geest worden gedacht.

De variëteit is hoog en elk element wordt geleidelijk geïntroduceerd om de speler te laten begrijpen hoe het nieuwe obstakel moet worden opgelost of misschien moet worden uitgebuit. Al snel sta je voor een paar minuten naar het scherm te staren en je afvragend "waar heb ik het in vredesnaam?" Of "en nu dat verdomde ding als ik het aanzet?" Of "maar daar zou dat [censuur] blok zijn?!" Wanneer een puzzelspel naar deze epilogen leidt, is dit altijd een goed teken.

Ondanks de meer dan 300-niveaus en de hoge moeilijkheidsgraad van sommige, is het spel gekalibreerd zodat je verschillende opties hebt om door te gaan naar de volgende sectie. Je hoeft niet verder dan DAT niveau te gaan, kun je het verlaten en proberen verder te gaan door meer betaalbare puzzels op te lossen. Hoewel het in ongeveer tien uur kan worden voltooid door ruwweg het 60% van de beschikbare niveaus op te lossen, zal DAT niveau (ja, dat van twee lijnen geleden) niet falen om trots te wekken en de speler ertoe te brengen de hoogst mogelijke graad van voltooiing te bereiken .