wanneer Aas het werd aangekondigd op de E3 2018 (en later bevestigd in de editie van dit jaar), het gaf me meteen een uitstekende indruk, dus nadat ik ontdekte dat de titel in een preview op gamescom zou worden getoond, besloot ik de mogelijkheid om het in preview te proberen.

De titel, ontwikkeld door de jongens van Phobia Games Studiosen verspreid door Devolver Digital, Is een interessante Metroidvania in horror-formaat, die ook kleine actieplatformmechanica combineert.

Het monster van Aas die volgens de ontwikkelaar geen specifieke naam heeft, omdat de bedoeling van de maker was om de speler in de beste positie ten opzichte van het wezen te brengen, hij is een gevangene van een capsule in een mysterieus wetenschappelijk laboratorium. Gelukkig heeft de entiteit echter een bovenmenselijke kracht en dankzij dit geschenk van hem slaagt hij erin zichzelf te bevrijden uit de gevangenis waar wetenschappers hem hadden opgesloten.

En het is precies uit deze aflevering dat ons verhaal begint. Als Carrion zich in eerste instantie toont als een zwak monster, zichzelf versterken en krachtiger blijken te zijn de parasiet moet vers vlees eten. En wat kan een betere natuurlijke bron zijn dan nietsvermoedende wetenschappers of bewakers verspreid over kerkers?

Aan het begin van de test is het hoofddoel om te proberen te overleven door zich te verstoppen in de pijpen of in de luchtkanalen. Met deze techniek kan dat voorbereiden hinderlagen voor de dienstplichtigen en eet ze op. Gelukkig krijg je er een als je je ermee voedt massa die nuttig is, niet alleen om formidabeler te zijn in de ogen van de vijanden, maar ook om je een wezen van formidabele krachten te maken.

Naast het verzamelen van deze "biomassa", op het pad van het spel u kunt ook andere laboratoriummonsters vinden die kunnen worden opgenomen en die nieuwe vaardigheden garanderen. Terwijl hij de infectie verspreidt over het laboratoriumcomplex waarin hij gevangen zat, kan de speler vrij heen en weer reizen tussen de gebieden die hij heeft onderzocht, misschien nieuwe gebieden ontdekken met extra krachten.

Natuurlijk, om de moeilijkheid van de titel in evenwicht te brengen, mensen proberen zich op alle mogelijke manieren te verdedigen: naarmate je verder komt de moeilijkheid neemt toe. In feite waren ze aanwezig in het proces Gepantserde vijanden met aanvalsgeweren of commandanten gekleed in een vuurvast pak en gewapend met vlammenwerpers, die alles proberen om ons te verdrijven en de buitenaardse dreiging te verbranden.

Vuur kan erg gevaarlijk zijn.

De test die we hebben gedaan in de kleurrijke Devolver Digital-stand heeft ons overtuigd en we hopen dat de titel binnenkort uitkomt. Bedenk dat Carrion, de moderne blob van Devolver Digital, zal naar verwachting op de pc aankomen in de 2020.