Onder de voorstellen in de Microsoft-tentoonstellingsruimte hebben we het moeten proberen Bleeding Edge. Ontwikkeld door de Britse studio Ninja Theory, dit is een teamspel voor derden. Verdeeld in twee teams vier tegen vier, lijkt de beproefde spelmodus op een klassieke King of the Hill met een paar kleine variaties.

De sessie begon met een tutorial en de kans om een ​​paar minuten door te brengen met het uitproberen van de verschillende beschikbare jagers. De game is ongetwijfeld voorstander van melee botsingen, maar bereikopties zijn ook aanwezig. Ik koos ervoor om Gizmo te gebruiken, een Ranged Assassin die granaten en verdedigingstorens gebruikt als hulpwapens.

Naast de Assassins, gericht op het zoveel mogelijk doden, zijn de categorieën Heavy en Support beschikbaar. De demo bevatte 10-jagers, maar twee andere personages zijn al beloofd en het is niet moeilijk om aan te nemen dat er meer zullen worden toegevoegd. Het karakterontwerp van degenen die tot nu toe zijn aangekondigd, is uitstekend, met een grote verscheidenheid en zeer invloedrijke personages.

Het doel van het spel is om eerst de i te bereiken 500 punten, verkrijgbaar door de drie platforms op de kaart te veroveren en te behouden, of door moorden te ondertekenen. Het tempo is niet zo hectisch als men zou verwachten, en het laat zelfs de minder ervaren toe om te begrijpen wat er gebeurt. Er zijn personages die in staat zijn zeer snelle combo's uit te voeren, maar ze zijn niet de enige mogelijkheid, en het is duidelijk dat hun bewegingen met reden moeten worden gepland, samen met hun teamgenoten. Daemon is bijvoorbeeld in staat om zijn vijanden tijdelijk in slaap te brengen met een slaapverwekkende stof.

Het laatste stuk is het speciale beweging, die laadt als je punten krijgt en een zeer krachtige aanval toestaat. Tussen de twee beschikbare voor Gizmo koos ik voor een raket die kan worden bereden om in de strijd te springen en te eindigen met een goede oude explosie. Dat is precies wat ik deed rond de 470, waarbij ik drie vijanden ernstig verwondde die samen met mijn teamgenoten uiteindelijk de overwinning mee naar huis namen.

Een enkele test kan op zijn zachtst gezegd zeggen voor een soort spel dat de verscheidenheid aan personages, arena's en spelmodi sterker maakt, maar Ik kan niet ontkennen dat ik ervan heb genoten. Als het goed wordt ondersteund en in de loop van de tijd in balans is, kan het een zeer interessante titel zijn.