Aladdin e de leeuwenkoning de eerste, een paar dagen de tweede, zijn een paar maanden geleden teruggekeerd naar de bioscoop met hun respectieve live-actie waardoor de fans van de oude Disney-animatieklassiekers veel praatten.

Zeker bij het lezen van dit nieuws zullen de reacties heel anders zijn: Nighthawk Interactive heeft dat inderdaad aangekondigd dat Aladdin en The Lion King, oorspronkelijk uitgebracht in verschillende versies op Genesis, Game Boy en SNES, komt terug in een geremasterde versie op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc.

De twee titels zullen volledig zijn geremasterd in HD-versie, met de mogelijkheid om in de loop van de tijd de klassieke versies te spelen die op verschillende consoles zijn uitgebracht. Naast de bijgewerkte afbeeldingen zullen we ook hebben aanvullende toevoegingen en bonussen zoals ik originele schetsen.

Aladdin e De leeuwenkoning zal worden verkocht voor de prijs van 29,99 euro gebundeld: een spel (of liever twee) dat niet mag ontbreken in de verzameling van alle platformfans in oude stijl!