Sportweddenschappen, vooral met de heropening van voetbalcompetities, zullen in het dagelijkse leven van veel sportliefhebbers terugkeren, maar in sommige landen zelfs deeSports wordt beschouwd als gelijk aan andere disciplines.

Dit leidt uiteraard ook tot weddenschappen en helaas ook tot wedstrijd vaststelling: de Australische politie heeft dat inderdaad aangekondigd gearresteerd hebben zes mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan het spelen van verschillende games binnen eSports, wat er vervolgens toe leidde dat vijf wedstrijden van een toernooi bevooroordeeld werden en dus ongeveer twintig weddenschappen teniet deden.

Hier is hoe commissaris Neil Paterson hierover commentaar gaf:

Dat eSports echt een opkomende sportindustrie is en daarmee zal de vraag naar beschikbaarheid van weddenschappen op de resultaten van toernooien en wedstrijden in toenemende mate komen.

Het is belangrijk dat de politie en andere wetshandhavingsinstanties, games en weddenschappen blijven samenwerken om verdachte activiteiten aan te pakken. De politie neemt alle meldingen van verdachte of criminele activiteiten binnen de eSports serieus en moedigt iedereen met informatie aan om naar voren te komen.

Dat van match-fixing in Australië wordt daarom gezien als een echte criminele activiteit gestraft met gevangenisstraf tot 10 jaar. We zullen zien hoe dit zich ontwikkelt en of deze maatregelen in andere landen van de wereld worden genomen.