Tijdens de gamescom in Keulen werden we gehost door Modus Games om een ​​preview te proberen Trine 4: The Nightmare Prince.

We werden begroet door twee van de spelmanagers die, voordat ze ons de demo lieten testen, een korte gameplay-sessie van de titel lieten zien met onze helden, een tovenaar en een krijger, die moeten samenwerken om kleine puzzels in de kerkers te overwinnen met behulp van wat mechanica die platformelementen combineren met actie-elementen.

Met veel samenwerking en een beetje strategie domineerden de twee spelers de ervaring, waardoor het uiterst aangenaam was voor het oog. Hoogstwaarschijnlijk waren ze al op de hoogte van wat ze moesten doen door zichzelf keer op keer te trainen, maar we garanderen je dat zelfs als je ze alleen maar zou observeren, je plezier zou hebben en fantaseerde over jezelf in hun schoenen te plaatsen met de pad in de hand om te spelen. Aan het einde van de presentatie ging de bal in onze handen en zo begon het proces.

De demo, getest op Nintendo Switch, plaatst ons in de schoenen van de goochelaar die, om onbekende redenen, een brief uit zijn mailbox moet halen. Om het doel te bereiken, zijn er natuurlijk obstakels die specifiek zijn ingesteld om de kenmerken van de tovenaar te benutten.
Heeft de opdrachten geleerd waarin ons avontuur begint met sneeuw bedekte vloeren en kleine plateaus, kratten gemaakt van niets en objecten van verschillende aard die strategisch kunnen worden gebruikt om verder te kunnen gaan.
De puzzels, hoewel vrij intuïtief, zijn nooit overdreven triviaal geweest.
Om de oplossing te vinden voor het overwinnen van een bepaald obstakel, biedt het spel de speler een vrije keuze, waardoor de puzzels op verschillende manieren kunnen worden voltooid.
Trine 4: The Nightmare Prince blijft esthetisch een juweeltje en we zijn er zeker van dat de titel van 8 oktober een groot succes zal worden.