De niche van futuristische racegames vertoont geen tekenen van vervaging en bij gamescom verandert 2019 Formula Fusion zijn naam in gangmaker en presenteert zich aan de startlijn klaar om te duizelen met duizelingwekkende snelheden. Ontwikkeld door R8 Games, het is openlijk een eerbetoon aan de trend waarbij WipeOut, F-Zero, Extreme-G (en anderen) protagonisten van de 90-jaren zagen.

Wat de ontwikkelaars duidelijk wilden maken, is dat ze geen concessies willen doen aan de vloeibaarheid: 60fps, maak geen ruzie. Op PS4 Pro en XBox One X zijn ook gegarandeerd in 4K. Zeker een zucht van opluchting voor alle liefhebbers van extreme snelheid.

De invloed van WipeOut valt op door de stijl van de instellingen en het ontwerp van de voertuigen. Hoewel maatwerk een van de meest gepushte aspecten is, kun je niet anders dan een sterk déjà vu-effect registreren, ongeacht hoe je je shuttle verandert.

Pacer faalt echter niet waar het telt, dat wil zeggen in de gameplay. Het spel is gemakkelijk in de hand te nemen, maar al bij de eerste moeilijke bocht wordt duidelijk hoe het nodig zal zijn om ze goed te leren beheren luchtremmen. Geactiveerd door de twee backbones zijn het belangrijkste element om de beschikbare tracks onder ogen te zien, en het remmende effect is zeer sterk. Als u geen terrein wilt verliezen, moet u een aanzienlijke gevoeligheid ontwikkelen.

De races, online tot 10-spelers, zijn geen inhoudingen geblokkeerd. Offensieve en defensieve wapens zijn beschikbaar om de concurrentie te verslaan, en in combinatie met de boost kan het verschil maken om te zegevieren over tegenstanders. Aan het einde van elke race wordt je beloond met credits op basis van je prestaties. Het is niet alleen de laatste plaatsing die ons rijk maakt, maar ook het aantal inhalen, de schade die is aangericht, nadat we de snelste ronde hadden behaald om onze dozen uit te werken. De aldus verkregen credits kunnen worden gebruikt om je wapens te upgraden of enkele aanpassingsmogelijkheden te ontgrendelen.

Als uitvloeisel is het onvermijdelijke Time Attack met online leaderboard en het vermogen om te concurreren met hun eigen geesten of die van andere spelers. Geen lokale multiplayer: het zou hebben betekend dat grafische details werden gereduceerd of kostbare frames werden opgegeven, en zoals gezegd heeft deze optie een veto.