Autonauten is een titel die de afgelopen jaren een nogal onrustige geschiedenis heeft gehad. Ondanks de goede start, waarbij de game door "Beste educatieve game" werd gekozen TIGA (Engelse videogamevereniging), in de 2017 mislukt de Kickstarter-campagne van het spel met minder dan 1 / 4 van de gevraagde financiering. Na meer dan twee jaar lijkt Autonauts de stabiliteit te hebben gevonden die het verdient en binnenkort beschikbaar zal zijn op Steam, mede dankzij Curve Digital. In de tussentijd kunt u dat wens het te vermelden door hier te klikken. 

Autonauts

Autonauts is ontwikkeld door Denki Games en brengt ons naar een onbewoonde planeet die, althans in grafische vorm, ons alleen aan Minecraft kan herinneren. Ons doel is om Automationauts te begeleiden en te beheren bij het veroveren van deze planeet, maar op de manier waarop alleen zij weten hoe het moet: alles automatiseren.
In eerste instantie moeten we ons beperken tot het verzamelen van wat de natuur en de omgeving te bieden hebben. Daarna begint de eerste fase waarin de eerste, rudimentaire robots worden gebouwd. Van hieruit komt het belangrijkste kenmerk van het spel in beeld. We bouwen niet alleen robots: we moeten ze leren wat ze moeten doen. En als ik leer zeggen, betekent het letterlijk laten zien wat we willen dat ze doen. Willen we dat een robot houthakker wordt? Oké. Eerst moeten we het hem laten zien.
Het doel van Autonauts is om een ​​volledig geautomatiseerd bedrijf te creëren dat zichzelf zonder al te veel "risico's" kan reproduceren. Om dit te doen, is de arbeidsverdeling en bijgevolg de rationalisatie van robots de beste manier.
Ten slotte hebben de ontwikkelaars besloten om geen gevaren of vijanden te introduceren om de speler niet te veel af te leiden van het hoofddoel.

Autonauts

Technisch was het spel klaar, omdat het dit najaar uitkwam. Persoonlijk vond ik het concept origineel en uiterst interessant, zeker onmogelijk om te onderzoeken met nauwelijks dertig minuten hands-on.
Wat ik nogal omslachtig heb gevonden zijn de bedieningselementen; misschien wordt zelfs voor laatstgenoemde de regel van weinig tijd gebruikt om hen te assimileren.
Als je een fan bent van simulatiegames, mag je Autonauts niet missen. Ik zal het hem geven, al was het maar om de jongens van Denki te belonen voor hun originaliteit en koppigheid bij het tot het einde realiseren van een dergelijke titel in een industrie die nu steeds meer verzadigd is met producten gemaakt voor gebruik en consumptie van 'gebruiker.