Tijdens de gamescom van vorig jaar Biomutant hij deed een knal, beginnend bij niets. Het was ongetwijfeld de game waar we het meest over hebben gesproken, en de rij om het uit te proberen in het consumentengebied was mammoet, ook dankzij de snacks en de energiedrankjes die aan de spelers werden weggegeven. De combinatie van kleine knaagdierachtige karakters met een enorm humor en vermogen om rond te komen, en een wereld met technologische steampunkcomponenten, aangetrokken als de liefste honing. Dit jaar was de situatie een beetje anders: de titel was opnieuw speelbaar, met een demo van ongeveer twintig minuten, en voor journalisten was er een half uur gesloten presentatie beschikbaar, bekroond door een vraagsessie. Maar de vraag was bij iedereen dezelfde: tussen wat komt de game? We weten het, wij mensen zijn niet goed in wachten.

experiment 101 is een kleine Zweedse studio met ongeveer twintig mensen, en het is duidelijk dat Biomutant een grote gok voor hen is. Het is geen drievoudige A bij gebrek aan geld, maar de toewijding aan het spel is vergelijkbaar met die van een grote productie. Kortom, er wordt naar beste vermogen gewerkt, maar een open wereld is geen grap. De titel wil bogen op een zeer grote kaart, volledig te verkennen met strengheid en zonder haast, en wil de speler grote vrijheid geven. Het is mogelijk om het spel te beëindigen door bepaalde doelen te bereiken, verborgen en onbekend, die op verschillende manieren kunnen worden overwonnen. Bijgevolg kan het gebeuren dat je bij het eindspel aankomt en verschillende activiteiten uitvoert, en niet noodzakelijkerwijs alle beschikbare gebieden hebt omgedraaid, maar er zijn beslissende ontmoetingen en botsingen. de vijf grote dieren die de wortels van de grote boom des levens bewonen, ze zijn niet-optionele bazen: in tegenstelling tot TLOZ In Breath of The Wild, kun je niet zomaar naar het laatste gevecht rennen. Biomutant niet bedoeld voor speedrunners, wil de speler gewoon de keuze bieden om zijn eigen persoonlijke avontuur te creëren.

Er wordt veel belang gehecht aan karma: het spel presenteert verschillende eindes, afhankelijk van onze keuzes, en wij zijn degenen die kiezen of we de wereld willen redden of vernietigen. Er zijn verschillende stammen, elk met zijn eigen kampioensstrijder en een gouverneur, die van goede of slechte afstemming kunnen zijn. Onze allianties zijn daarom in staat om de geopolitieke structuur van ons land te bepalen, en ze zijn zeer relevant, zelfs als het mogelijk is om op elk gewenst moment terug te gaan en van gedachten te veranderen. Een andere fundamentele knoop van het werk leek mij de vindingrijkheid: de protagonisten zijn (in de meeste gevallen) kleine muizen en verschillende knaagdieren, zo lang als een struik en rennen hier en daar op poten zo dun als tandenstokers, maar ze weten op grote schaal wegkomen. En daarom via mechs, onderzeeërs, te rijden wezens en futuristische wapens om te gebruiken: Biomutant is een metafoor voor de geest die spieren overwint, naar mijn mening.

De echte bron van trots van de ontwikkelaars is de diepte van het systeem personage creatie. We hebben er in de loop der jaren zoveel gezien, min of meer gedetailleerd, maar die van Biomutant is belachelijk: je kunt onze harige krijger echt tot ons plezier maken en de keuzes van de fysicus beïnvloeden de kenmerken sterk. Dus nee, we kunnen geen muis hebben met de kracht van Hercules, maar we kunnen er wel een slimme kop van maken, wat misschien nog leuker is.

Biomutant heeft nog veel werk voor de boeg om klaar te zijn, het is vrij duidelijk, zelfs uit de video's die aan de pers worden gepresenteerd. De studio op het werk wil geen compromissen sluiten en heeft besloten een immens en moeilijk project te maken, dat ongetwijfeld respect verdient. terwijl in de hoop het te zien in de 2020, zoals gepland, zou ik het niet teveel nemen in een uitstel, omdat deze titel echt een juweeltje kan zijn, geloof gewoon in de ontwikkelaars en geef ze de tijd die ze nodig hebben.