Onder alle bewezen titels op de THQ Nordic-stand in deze gamescom 2019, El Hijo het is zeker een van de meest interessante.

Ontwikkeld door de Berlijnse studio Honig Studios, El Hijo vertelt het verhaal van een kind van 6 jaar boerenzoon. Na een aanval door de bandieten op de familieboerderij en gezien de toenemende armoede, besluit de moeder van El Hijo hem naar een klooster te brengen om zijn veiligheid en bescherming te waarborgen.
Maar het kind wordt snel ongeduldig met het leven van een "kluizenaar" en besluit te ontsnappen, met als enig doel de verloren moeder te vinden. Helaas is de weg niet eenvoudig: naast de bandieten die de verkoop van kinderen voeden, moet men oppassen voor corrupte en samengehouden sheriffs. Er zijn maar weinig vrienden om te vertrouwen.

El Hijo

El Hijo is een stealth-spel in de ware zin van het woord. Het is niet mogelijk om in een spelscenario door te gaan, tenzij je ervoor zorgt dat je niet wordt ontdekt: in El Hijo kunnen we niemand doden. Geweldloosheid is zeker een van de meest interessante en onconventionele elementen van het spel. Dit zal het waarschijnlijk onaantrekkelijk maken voor de gemiddelde gamer, maar zeer aantrekkelijk voor ons.
De gameplay is een continue evolutie en ontwikkelt zich voornamelijk in drie omgevingen: het klooster, de woestijn, de stad. Hoe meer je verder gaat met het spel, hoe meer El Hijo groeit en bijgevolg volledig nieuwe objecten en vaardigheden kan gebruiken.
Ondanks dat het een verhaalgedreven is, kunnen we in sommige gevallen alternatieve routes kiezen en toegang krijgen tot een beperkt aantal eindes.

El Hijo

EL Hijo is nog in ontwikkeling en de jongens van Honig Studios hopen dit in de buurt van de 2021 te kunnen voltooien. In de tussentijd kan dat al wishlistarlo.
De release is gepland voor PS4, Switch, PC, Xbox One en luister, er zijn geen game-aankopen of seizoenspassen. Stap voor stap zullen we deze pest kunnen doven.
PS: voor de meest nieuwsgierige en filmliefhebbers, de game is losjes gebaseerd op El Topo, een film van 1970 geregisseerd door Alejandro Jodorowsky. Goed zicht.