505 Games en de ontwikkelingsstudie Remedy Entertainment heeft vandaag de lanceringstrailer vrijgegeven voor Controle. Deze nieuwe aanhangwagen introduceert opnieuw spelers in het mysterieuze universum van het "oudste huis", zodat ze een bredere blik kunnen werpen op de uitdagingen waarmee ze zullen worden geconfronteerd in de rol van de directeur van het Federal Bureau of Control.

Hier is een samenvatting van de titel:

Een geheim overheidsorgaan in New York is binnengevallen door een buitenaardse dreiging. Spelers nemen de rol aan van Jesse Faden, de nieuwe directeur van het Federal Bureau of Control. Het zal haar taak niet eenvoudig zijn om de orde te herstellen en de controle terug te krijgen. Deze gameplay-ervaring in sandbox-stijl, ontwikkeld met de eigen Northlight-game-engine, daagt spelers uit om een ​​balans te vinden en een combinatie van bovennatuurlijke vaardigheden, aanpasbare uitrustingen en veranderende en vernietigbare omgevingen te beheersen; dit alles terwijl ze proberen hun weg te vinden naar het mysterieuze, diepgaande universum van spel, een element dat de creaties van Remedy onderscheidt en waarvoor ze zo bekend en geliefd zijn.

De game wordt uitgebracht op augustus 27 op PlayStation 4 en Xbox One, zowel in de detailhandel als in digitaal formaat, tegelijkertijd met de lancering van het PC-formaat in de Epic Games Store.