Na de preview van vorig jaar, ook dit jaar hebben we de voortgang van Dying Light 2 op de voet gevolgd. Bij de stand van Koch Media namen we deel aan de preview van de gesloten deuren georganiseerd door de jongens van Techland. We konden geen enkele afbeelding opnemen: we zullen proberen uit te leggen wat we met de woorden hebben gezien. 

Om ons te verwelkomen in de kleine kamer is Tymon Smektala, hoofdspelontwerper van Dying Light 2.
Voordat we met de nieuwe demo beginnen, wil Tymon graag de kerndynamiek herhalen waarop de game is gebaseerd: alles ligt in onze handen. We zullen op verschillende momenten in het spel worden geroepen om onze beslissingen te nemen, waarvan sommige cruciaal zullen zijn. Dood of red NPC's, vernietig of verover steden. Alles heeft een prijs en vooral gevolgen. Naast de plot, is op basis van onze keuzes ook de gameplay om te veranderen: verschillende vijanden, verschillende wapens, verschillende vaardigheden, verschillende omgevingen. In Dying Light 2 zijn er vele mogelijke plots en, zoals Tymon heeft aangegeven, zal een enkele run voldoende zijn om slechts een klein percentage van de game te ontdekken.
Laten we doorgaan naar de demo. 

Stervend licht 2

Dying Light 2 speelt zich af rond 15 jaar na de gebeurtenissen in het eerste hoofdstuk: sommige dingen zijn veranderd, de geïnfecteerde in de eerste plaats. De pest is geëvolueerd en heeft desastreuze gevolgen gehad.
De demo begint bij de Fish Eye, een taverne gerund door onze vriend Frank, waar een ronde tafel moet plaatsvinden tussen de verschillende facties van het spel om een ​​uiterst urgent probleem op te lossen: het gebrek aan drinkwater.
De dingen degenereren onvermijdelijk en Frank, onze vriend en tussenpersoon van de situatie, wordt laf gedood. Dan begint onze aanloop naar de moordenaars, leden van de Renegades, in een poging om de arme Frank te wreken. 

Naast de plot "spicciola" werd de demo ad hoc gemonteerd om de meest opvallende kenmerken van Dying Light 2 te tonen.
De parkour wordt bevestigd, evenals een essentieel en karakteristiek element, een spektakel voor de ogen. De animaties zijn verbeterd en het aantal sprongen en bewegingen is aanzienlijk toegenomen. In de handen van een deskundige joystick kunt u letterlijk onneembaar worden.
Om het nog interessanter te maken is er de "leuke" toevoeging van de parachute, waardoor we onszelf niet teveel pijn kunnen doen en mogelijke nieuwe ontsnappingsoplossingen kunnen creëren.
De gevechten blijven even wreed als het eerste hoofdstuk; naast de vele meleewapens, merken we met plezier op Schorpioen toevoegen, een soortgelijk geweer dat, als het geen munitie bevat, aan de zijkant van het voetbal kan worden gebruikt als een vreselijke hamer met twee handen.
Aan het einde van de demo kunnen we in plaats daarvan het veel geroemde bereik van onze keuzes en de gevolgen daarvan vaststellen. De standaardkeuze projecteert ons in een volledig nieuw scenario van Dying Light 2, een scenario dat extreem anders (en later ontoegankelijk) zou zijn geweest als we een ander pad hadden gekozen.

Na de screening van ongeveer 30 min zegt Tymon twee woorden over de coöpmodus. We wisten al dat het mogelijk zou zijn om Dying Light 2 tot 4-spelers online te spelen; wat we niet wisten is dat we kunnen overschakelen van single player naar multiplayer als we dat willen, met een maar: in het geval van een online game is de wereld waarin we zullen spelen die van de hosthost.
Wat te zeggen, hier op Techland denk ik dat het allemaal is. Blijf ons volgen voor alle previews van deze gamescom 2019!