Aan de startlijn WRC8 wordt gepresenteerd ter bevestiging van de officiële licenties van het wereldkampioenschap rally en kan bijgevolg bogen op 14-rally's, voor een totaal van meer dan 100-fasen (tweemaal het vorige hoofdstuk), en over 50 verschillende teams onder de deelnemers aan de drie WRC, WRC-categorieën -2 en Junior WRC. De kers op de taart, waardoor de ogen van de geliefden zullen schitteren, is de aanwezigheid van de historische machines: Lancia Delta, Stratos, 037, Renault Alpine, Ford RS1800 en anderen beloven oude emoties nieuw leven in te blazen, ook voor de grote aandacht die de ontwikkelaars hebben gereserveerd aan de authenticiteit van het rijgevoel dat elk van deze auto's de speler biedt.

Het grote nieuws van deze aflevering wordt ongetwijfeld vertegenwoordigd door klimaatverandering in realtime. Een test kan in het droge beginnen en eindigen in de overstroming, met gemakkelijk denkbare gevolgen voor de wegligging. Die haarspeld op 180 graden hoeft misschien niet te worden gedaan door aan de handrem te trekken zodra de baan slijmerig is geworden ...

De ontwikkelaar Bigben wilde veel aandacht schenken aan de verzoeken van de fans en besloot dat WRC8 sterk zou moeten neigen naar een meer simulatieve ervaring. De keuze voor de juiste opstelling aan het begin van de etappe wordt daarom erg belangrijk en beperkt zich niet alleen tot de keuze van banden. Zelfs alle mechanische componenten, zoals de ophangingen of het differentieel, kunnen met grote zorgvuldigheid worden aangepast.

Geen angst voor degenen die het spel met een lichtere geest willen benaderen: je kunt ook kiezen voor een modus van eenvoudiger configuratie, waarin een enkele generieke parameter is geselecteerd, bijvoorbeeld de stijfheid van de ophangingen van 1 tot 5, in plaats van de precieze nominale waarden voor de voor- en achterwielophanging te selecteren.

Een ander punt van opmerkelijke evolutie in vergelijking met het verleden, ook gevraagd door de fans, is het Carrière-modus, dat nu ook het management van zijn team omvat, evenals zijn eigen activiteiten, gepland alsof het in het echt zou zijn. Tussen de ene en de andere rally zijn er enkele slots die je kunt gebruiken, bijvoorbeeld: oefenen, geld verdienen en ervaringspunten; reageren op een proefrit met een autofabrikant, die ons geld kost, maar ons onder hun aandacht kan brengen en ons misschien kan brengen om een ​​contract te ondertekenen; of ... rust, omdat je eigen uitvoeringen, zoals die van de rest van het personeel, het effect van vermoeidheid ondervinden. De verworven ervaringspunten kunnen vervolgens worden besteed om vaardigheden of andere bonussen te ontgrendelen, in de meest klassieke vaardigheidsbomen.

Ook in dit geval is er een oplossing voor degenen die niet al te gecompliceerde dingen willen: de Seizoensmodus, wat in de praktijk de oude carrière-modus is, "zonder franje": geen managementcomponent, alleen ritten.

Il rij-feedback het is zeer positief en je kunt het snel onder de knie krijgen, maar vanaf de eerste paar beurten is het duidelijk dat je voor een spel staat dat de mantra volgt "gemakkelijk te leren, moeilijk te beheersen" en WRC8 zal ons niet meteen laten begrijpen curve naar 90 graden geconfronteerd. Terwijl het terrein verandert, zijn de sensaties merkbaar anders, en dit is ook een getuigenis van de toewijding die nodig zal zijn om de voertuigen te beheersen. Maar het vooruitzicht om over de sneeuw te leren schieten, misschien tijdens een storm, scherpe bochten te rinkelen alsof er niets was gebeurd, geeft je de juiste stimulans om je hoofd neer te leggen en druk te worden.

Opmerkelijk is ook het hoge niveau van kamer maatwerk, met name de interne weergave, waarmee u niet alleen de hoogte van de camera, maar ook het zoomniveau en de breedte van het beeld kunt aanpassen. Een zeldzame functie die te vinden is in racegames, en ongetwijfeld een uitstekende keuze voor een titel die uitdrukkelijk simulatieve ambities heeft verklaard.

Er is ook ruimte voor de online component met leaderboard en wekelijkse uitdagingen om de interesse in het spel te behouden. Er zijn (helaas) geen DLC's, wat erg sappig zou zijn geweest, vooral gezien hoeveel andere historische machines aan een dergelijke titel kunnen worden toegevoegd. Als directe vraag antwoordden de ontwikkelaars: "wie weet, misschien met de 9 ..."