Tijdens de gamescom 2019 heb ik lang en breed la onderzocht indie Arena, boordevol kleine parels van videogames. Een van de dingen die mijn aandacht trok is het meest Necrobarista, grafisch avontuur / verhaal over anime met grote impact, geplaatst in een grensstaaf. De duidelijkste grens is: die tussen de wereld van de levenden en het hiernamaals. Een bekwame mix van zwarte magie en geroosterde bonen wacht op ons, en persoonlijk kan ik niet wachten.

De speelbare demo van Necrobarista duurde niet langer dan een paar minuten en liet een fascinerende tussenstap zien waarin de personages waren gewijd aan het ontwerpen van een mysterieuze verboden spreuk. Nadat de video was afgelopen, konden we verhuizen naar een steegje in de regen en bereik de bar, waar het mogelijk was om met een reclamebord te communiceren om de regels van het restaurant te onthouden. Allereerst vraag klanten nooit of ze leven of dood zijn: het is niet altijd duidelijk en het is zeker geen erg beleefde vraag. Klanten zijn vaak recent overleden en hebben alleen 24 beschikbaar om de problemen op te lossen die ze op aarde hebben opgelost. Hun verband tussen de twee realiteiten is Maddy, een brildragende barman die een bijzonder interessant personage lijkt te zijn, allemaal te bestuderen.

Ondanks de korte duur van de ervaring, slaagde de Necrobarista-demo erin om de twee fundamentele punten van het werk te benadrukken: het wijze karakterontwerp en de bizarre setting. Alles resoneert in mijn geest vergelijkbaar met Death Parade, zielen die ik enorm op prijs stelde, en de herinnering is ongetwijfeld positief. De gameplay is vooralsnog niet eenvoudig te beoordelen, omdat ik zo weinig heb gezien, maar het stelt me ​​al in staat om zonder twijfel te stellen dat het op artistiek niveau een geldig project is. Mooie en dringende muziek en charismatische personages vergezellen ons op een avontuur met de mystiek. Een essentieel element lijkt ook de geheugen en het vermogen om bepaalde woorden te onthouden, die een imposante kracht op zich nemen, zoals spreuken. Allemaal aangenaam gekruid met de Australische uitstraling van het softwarehuis, die naar voren komt uit de dialogen: je zult de beruchte "mate" opmerken.

We wachten daarom tegen het einde van het jaar op de release van Necrobarista, eerst op de pc en later op de console, ook op de Nintendo Switch, die het geweldig zal maken.