De stand van Cyberpunk 2077 op gamescom het is een van de mooiste: het reconstrueert perfect een van de beruchte spelbars, exclusief drankjes. Wat binnenin verborgen is, is echter zeker interessanter, of een lange demo die ons veel elementen van de titel laat zien. De video is dezelfde als getoond op E3 en is nog niet openbaar gemaakt.

De Cyberpunk 2077-spelsessie wordt geopend en toont het potentieel van de karakter ontwerp, die uitgebreide aanpassing mogelijk maakt: u kunt elk detail van het karakter kiezen, inclusief natuurlijk de toon van de huid, de neus en de vorm van de oren. Wat interessanter is, is de beslissing over persoonlijke stijl, van hooligan op straat tot zakenman. Deze karakterisering is niet alleen esthetisch, maar ook het beïnvloedt ook de manier waarop we praten is dat we ons verhouden, bijvoorbeeld min of meer direct en met jargon.
Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen hoe ons personage te laten groeien: door de intelligentie of fysieke kracht te vergroten, kan de gameplay sterk variëren. Dit kan ons bekwame hackers of monsterlijke oorlogsmachines maken, waardoor de manier waarop we missies naderen verandert. Je kunt nog steeds vaardigheden combineren, waardoor de perfecte krijger ontstaat. In de gameplay waren we getuige van het feit dat deze elementen volledig aanwezig waren: dezelfde bedrijven werden opnieuw beleefd met een digitale expert en vervolgens met een jager. De aanpak van gevechten kan daarom daarop worden gericht heimelijkheid, waaronder hackers elk object of zelfs mensen, of naar totale slachting. Dankzij grotere fysieke kracht kunt u bijvoorbeeld gesloten deuren openen, geen kleine vaardigheid. Een hacker daarentegen kan camera's en beveiligingssystemen gemakkelijk uitschakelen.

Onze missie brengt ons naar een nest van Dier, een stam van criminelen gedoteerd na het nemen van een schaduwrijk "sap", waarmee ze hun spiermassa kunnen versterken tot spot. Als we eenmaal hebben gekozen hoe we ermee omgaan, infiltreren we in het winkelcentrum waar ze zijn teruggekeerd en geven we al onze vaardigheden de bodem, eindelijk geconfronteerd met de mammoetvrouw aan hun hoofd, die onverslaanbaar lijkt.

Na deze 45-minuten van demo, echt gevlogen, ben ik nog meer overtuigd door Cyberpunk 2077, die het spel bevestigt om te wachten met angst. Naast de solide gameplay, vrij klassiek in sommige aspecten en innovatief in een ander, toont de titel veel interessante details, waaronder de enorme mogelijkheid om ons karakter en zijn levensstijl aan te passen. Allemaal met een kostbare stijl, die ongetwijfeld uit de mode raakt in de echte wereld: dus laten we ons klaarmaken om ons in punk samurai-jassen te kleden en Yaiba Kusanagi op volle snelheid rijden, luisterend naar rockmuziek.