G2A is een portal die door veel spelers wordt gebruikt om sleutels te kopen die voornamelijk op Steam moeten worden ingewisseld; in het algemeen is het geheel veilig en komen de hoofdpijn waarmee men moet botsen niet vaak voor, maar het is niet dezelfde mening Unknown Worlds, ontwikkelaar van Subnautica.

Het softwarehuis heeft inderdaad vroeg 300.000 $ om compensatie naar de beroemde site voor een vraag met betrekking tot 1341-sleutel gestolen uit het Natural Selection 2-spel. Maar hoe was het verhaal?

In het begin had Mike Rose, ontwikkelaar van Descenders, bij G2A een klacht ingediend voor gestolen sleutels en verliezen als gevolg van deze operatie, waardoor G2A zich verontschuldigde en beloofde terug te betalen met een bedrag gelijk aan de verliezen vermenigvuldigd met tien. Op dit punt wilde ook Cherlie Cleveland, oprichter van Unknown Worlds, haar wil uiten dezelfde behandeling krijgen vanwege G2A het bedrijf verloor 30.000 $en wil dus een vergoeding gelijk aan 300.000 $.

Wat er met Mike Rose was gebeurd, is in feite ook met Unknown Worlds gebeurd: een aanvaller kocht een 1341-sleutel met een gestolen kaart op de website van het softwarehuis, verkocht deze op G2A en deze werden geactiveerd door nietsvermoedende klanten op Steam: ontdekte de Arcane, de eigenaar van de gestolen kaart vroeg om een ​​terugbetaling en zo Steam heeft alle gestolen sleutels geblokkeerd, zelfs voor degenen die ze al hadden ingewisseld, waardoor de klachten uitbraken. Om andere oplichting te voorkomen heeft Unknown Worlds daarom haar winkel gesloten, waardoor toekomstige mogelijke klanten verloren gaan en de spelers die de sleutels al hebben ingewisseld, moeten terugbetalen, voor een totaal van 30.000 $.

De woorden van Charlie Cleveland:

Mike Rose heeft gelijk: het is veel beter om piraten te spelen in plaats van een sleutel van G2A te kopen. Vanwege hem moesten we 30.000 $ vergoeden voor aankopen die met een gestolen creditcard zijn gedaan ... Dus, G2A, als je je belofte wilt nakomen, betaal je ons nu 300.000 dollars.

Een echt onaangename situatie, waarvan we hopen dat deze het beste wordt opgelost, zowel voor de spelers als voor Unknown Worlds.

Reacties

antwoorden