Bedrijf introduceert nieuwe ontwikkelaarstools voor meeslepende, enorme 3D-ervaringen

SAN MATEO, Californië - (BUSINESS WIRE) - Op RDC, de vijfde jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, roblox, een online platform dat meer dan 100 miljoen mensen samenbrengt door te spelen, onthulde dat de community $ 100 miljoen in 2019 tot vrede bracht. Het bedrijf introduceerde een pakket tools om zijn wereldwijde community van makers in staat te stellen te bouwen en gemakkelijker samen te werken aan meeslepende en enorme 3D-ervaringen.

""De makersgemeenschap van Roblox denkt aan dingen die we ons nooit kunnen voorstellen, en hun groei is onze toekomst", zegt David Baszucki, oprichter en CEO van Roblox. "Met de beste Roblox-ervaringen die meer dan 100,000 gelijktijdige gebruikers bereiken en 1 miljard keer spelen, valt de kracht van door gebruikers gegenereerde inhoud niet te ontkennen. We zijn toegewijd om onze gemeenschap te ondersteunen met de tools en middelen die ze nodig hebben om nog meer succes te realiseren. "

500 + top Roblox-makers van over de hele wereld om keynote-presentaties te horen, breakout-sessies bij te wonen en deel te nemen aan de jaarlijkse Game Jam. De wereldwijde community van meer dan 2 miljoen makers, van jonge makers die hun game-ontwerp en -codering beginnen, tot teams van tien of twintig mensen die studio's vormen.

"Ik ben al meer dan tien jaar lid van de Roblox-gemeenschap, eerst als speler, daarna als ontwikkelaar en nu als CEO van RedManta, een gamestudio gewijd aan de ontwikkeling van purlo roblox. "Ik zag een toekomst groeien naast het platform", aldus Alexander Hicks, CEO van RedManta en RDC-deelnemer. "Met nieuwe tools en technologie om gemakkelijker massale en mooie spellen te maken, duwen we onze eigen verwachtingen in voor wat we op Roblox kunnen creëren, zoals onze aankomende ervaring, Wereld // Nul. '

"Wat ik leuk vind aan Roblox is dat het de barrières voor game-ontwerpers wegneemt, waardoor ze een kans krijgen om creatief te zijn, nieuwe dingen uit te proberen en te delen met een enorme spelerscommunity, "zei Robin Hunicke, mede-oprichter van Funomena, die keynote-adres op RDC over game-ontwerp. Ze voegde eraan toe:Het enthousiasme en kameraadschap van deze jonge makers was fantastisch en ze geloofden in de kracht van games om mensen samen te brengen. Ik kan niet wachten om te zien wat ze vervolgens maken! "

Meeslepende, enorme 3D-ervaringen

Roblox introduceerde hulpmiddelen voor het maken van games die eenvoudig enorme, meer realistische ervaringen kunnen bouwen die honderden spelers ondersteunen. Deze technologie bouwt voort op bestaande netwerkondersteuning en hostingservices die het bedrijf gratis biedt, die automatisch in realtime wordt geschaald om aan de vraag van de speler te voldoen. Als onderdeel van de toolset kunnen makers gebruik maken van het nieuwe verbeterde verlichtingssysteem van Roblox en bijgewerkte visuele en visuele upgrades om diepe, rijke ervaringen te maken die wedijveren met top mobiele games. Bovendien kan competitieve matchmaking ervoor zorgen dat spelers van vergelijkbare niveaus tegen elkaar kunnen concurreren.

Samenwerkingsinstrumenten

Roblox maakt van Roblox een volledig cloudgebaseerd onderzoek tegen het einde van 2019, waardoor teamleden tegelijkertijd kunnen samenwerken. Alle ontwikkelingsbestanden zullen volledig online zijn en ondersteuning bieden voor medewerkers op verschillende computerplatforms. Makers kunnen machtigingen, versiebeheer en terugdraaien beheren, voor meer efficiëntie in alle aspecten van de ontwikkelingstijdlijn.

Nieuwe manieren om inkomsten te genereren

Roblox breidde ook de kracht van door gebruikers gegenereerde inhoud uit naar zijn ontwikkelingsplatform, waardoor ontwikkelaars ontwikkelingsactiva en -hulpmiddelen kunnen bouwen en verdienen in een nieuwe ontwikkelaarsmarktplaats. Naast het aanbieden van een nieuw kanaal om geld te verdienen met hun werk, helpt de Developer Marketplace de ontwikkeling nog gemakkelijker te ontwikkelen. Makers kunnen tools voor game-ontwerp verkopen, waaronder plug-ins, voertuigen, 3D-modellen, terreinverbeteringen en meer.

Lokalisatie Ondersteuning

Om de groei van het platform internationaal te ondersteunen, kondigde Roblox zijn lokalisatieplatform aan dat het gemakkelijker maakt om ervaringen te creëren in de ondersteunde talen van Roblox, waaronder Braziliaans Portugees, Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans, Vereenvoudigd en Traditioneel Chinees en Spaans.

Geavanceerde analyse aangedreven door Microsoft Azure PlayFab

Roblox schetste details van zijn eerder aangekondigde samenwerking met Microsoft Azure PlayFab, waardoor de Live Analytics-service van PlayFab gratis beschikbaar is voor de beste 10,000-makers van het bedrijf.

Roblox verwacht die gamemakers in staat te stellen hun games nog succesvoller en leuker te maken voor spelers, door realtime analyses van hun makers, inclusief trends in spelersgedrag, aankoopgeschiedenis en gametelemetrie. Sommige makers kunnen ervoor kiezen om nog verder te gaan met andere live-oefeningen, zoals het vaker updaten van hun spel, het uitvoeren van live-evenementen, het segmenteren van hun spelers of het richten van communicatie. Deze nieuwe service wordt aangedreven door de datapijplijn van PlayFab en kan honderdduizenden game-evenementen ondersteunen voor tweede komst van Roblox.

Crystin Cox, directeur van Live Operations bij Xbox Game Studios Publishing, gaf dit jaar commentaar op de voordelen van de nieuwe game voor makers in RDCLiveOps stimuleert de groei, zowel in termen van spelersbetrokkenheid als inkomsten, voor de meest populaire games en platforms die vandaag beschikbaar zijn. LiveOps vertegenwoordigt een nieuwe benadering van game-ontwerp in combinatie met een beter proces dat wordt aangedreven door experimenten en we zijn verheugd om te bieden

DRC-keynotes zijn nu beschikbaar om te bekijken op de RDC Global website.

Over Roblox

Roblox's missie is om de wereld samen te brengen door te spelen. Elke maand hebben meer dan 100 miljoen mensen over de hele wereld plezier met vrienden terwijl ze miljoenen meeslepende digitale ervaringen verkennen. Al deze ervaringen zijn gebouwd door de Roblox-gemeenschap, bestaande uit meer dan twee miljoen makers. Wij geloven in het opbouwen van een veilige, burgerlijke en diverse gemeenschap - een gemeenschap die creativiteit en positieve relaties tussen mensen over de hele wereld inspireert en bevordert. Ga voor meer informatie naar corp.roblox.com.

Contacten

roblox
Teresa Brewer / Roblox Corporation
tbrewer@roblox.com

Or

The Hatch Agency
roblox@thehatchagency.com

Voor Europese vragen:
Sepia Communications
roblox@sepiacommunications.com

Bron BEDRIJFSDRAAD

Reacties

antwoorden