L 'Australische classificatiecommissie, orgel dat zich bezighoudt met het goedkeuren en classificeren van videogameproducten op het eiland, heeft onlangs besloten dit te doen niet goedkeuren een leeftijdsclassificatie voor DayZ, waardoor de fysieke release van de titel en ook het verwijderen van de digitale versies van de online winkels van de verschillende platforms. Bohemia Interactive gemeld dat de titel werd verbannen uit het land omdat volgens het classificatiebord: "in het spel is er gebruik van drugs".

Het probleem is dat in DayZ deze fantoommiddelen zijn niet aanwezig, behalve de morfine, bovendien gebruikt als pijnstiller, niet door effectief drugsgebruik te adverteren. Het bestuur meldde echter dat het woord "aanwezig is in de gamebestanden"Cannabis", Die hoewel nog niet geïmplementeerd in de titel, in de toekomst zou kunnen worden opgenomen. een censuur dit, dat is gebaseerd op een term waarvan er niet eens een reactie in het spel is, leek overdreven voor Bohemen en de gebruikers zelf, die aankondigden dat ze van plan waren hiertegen in beroep te gaan.

Reacties

antwoorden