Take-Two heeft een van de sterkste kwartalen aller tijden geregistreerd, dankzij de terugkerende kosten voor consumenten die voortvloeien uit microtransacties.

Het moederbedrijf van Rockstar e 2K Games ha onthuld de winst over het eerste kwartaal van de 2020. Het kwartaal, afgesloten op juni 30, genereerde netto-inkomsten voor 540,5 miljoen dollar, een stijging van 39% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De 58% van deze omzet is voornamelijk afkomstig van DLC, add-ons en microtransacties in de grootste games GTA Online e NBA 2K19. Deze boost heeft ook de digitale omzet verder verbeterd, wat nu 79% van de omzet van Take-Two bedraagt. Als gevolg hiervan verhoogde het bedrijf zijn prognoses voor het volledige fiscale jaar van de 2020.

Verder blijven de spellen van het bedrijf ongelooflijk goed verkopen. GTA 5 heeft 110 miljoen eenheden verkocht. Red Dead Redemption 2 heeft nog een miljoen verkocht en bereikt 25 miljoen. Zelfs NBA 2K19 blijft goed verkopen en heeft 12 miljoen bereikt.