Er zijn het afgelopen decennium verschillende dystopische werelden geweest en als we op zoek zouden gaan naar wanneer ze op de markt verschenen, konden we bijna met zekerheid zeggen dat alles begon met de 2011 met de terugkeer naar PlayStation 3 van een van de meest iconische franchises ooit of die van Deus Ex. Het was in feite te danken aan de komst van Adam Jensen (de protagonist van Deus Ex: Human Revolution) dat ontwikkelaars van videogames zijn begonnen met het voorstellen van dystopische werelden met sterke Cyberpunk-tinten.

Vanwege het zeer brede spelaanbod gericht op dit subgenre van science fiction, ben ik echter benaderd Droge verdrinking met een zekere scepsis, die een korte tijd duurde. Het eerste dat opvalt aan de titel is de artistieke richting die kan verbazen en fascineren, dankzij een kleurenpalet dat pasteltinten grijs, wit en zwart afwisselt, die de hele ervaring een betoverende Noir-sfeer geven. De verhalende beeldtaal van het ontwikkelingsteam doet denken aan de iconografie van dat meesterwerk dat door de regisseur is ondertekend Ridley Scott, met de naam van Blade Runner. De hoofdrolspeler van het spel, de detective Mordred Foley, doet in sommige opzichten erg denken aan Deckard (de hoofdrolspeler van de eerder genoemde film) niet zozeer in de look als in zijn zorgvuldige en nauwgezette manier van onderzoek uitvoeren, en ook aandacht besteden aan details onbelangrijker.

Ondanks de voor de hand liggende contactpunten met de beeldtaal van de beroemde film, het debuutwerk van Studio V slaagt er nog steeds in zijn sterke iconografische identiteit te behouden. Het substantiële scenario bestaat volledig uit kruispunten: elke keuze die de speler wordt gevraagd, heeft een grote weerslag op de gebeurtenissen in het spel. Nog steeds over het onderwerp geschiedenis, moet worden gezegd dat er drie mogelijke eindes zijn en dat de totale duur van het avontuur ongeveer acht uur is, wat gemakkelijk twintig kan overschrijden als men besluit alle beschikbare verhalende kruispunten te proberen. De soundtrack die voornamelijk uit pianostukken bestaat, kan alles wat er op het scherm gebeurt goed begeleiden. De gameplay is gebouwd om een ​​echt bevredigende onderzoekservaring te bieden: net als elke goede detective, is het eerste wat je moet doen zoeken naar aanwijzingen die kunnen leiden tot de oplossing van de zaak. Dat gezegd hebbende, lijkt het misschien vrij eenvoudig en duidelijk, maar dat is het helemaal niet: om de zaak op te lossen, is een uitstekend geheugen vereist van zowel de mensen die je ontmoet als je verder gaat in het avontuur. beide tests die u tijdens het onderzoek zult verzamelen. Tijdens de ondervragingen kan het gebeuren dat op het gezicht van uw gesprekspartner een masker met dierlijke vormen verschijnt, wanneer dit gebeurt betekent dit dat het tegen u liegt.

Naast de prachtige artistieke richting, is de andere echte hoofdpersoon van het spel zeker de setting: Nova Polemos, de uitgestrekte stad die de achtergrond vormt voor de evenementen, is echt goed gekenmerkt en vol charme; straten gewassen door onophoudelijke regen, sterke wind, lichten en neonreclames, zijn enkele van de details die je als een klap in het gezicht slaan, zodra je het spelmenu en de eerste introductie hebt gepasseerd. Studio V is erin geslaagd een zeer overtuigende en persoonlijke versie van het beroemde "vlindereffect" voor te stellen en ervoor te zorgen dat de speler het gewicht en de verantwoordelijkheid van elke individuele beslissing voelt. Droge verdrinking maar precies zoals Nova Polemos: sommige donkere schaduw heeft het, en het is vooral te vinden in het menu-ontwerp niet echt geïnspireerd en in sommige vereenvoudigingen opgenomen in de onderzoeken. Tot slot VLG en Studio V ze hebben het heel goed gedaan Droge verdrinking, en als u op zoek bent naar een titel met een sterke onderzoekscomponent, aarzel dan niet: neem hoed en regenjas en ga de stad verkennen, u zult er geen spijt van krijgen.