Nyquist redt ons

Ik denk dat het de moeite waard is om een ​​kleine introductie te geven als het gaat om het praten over audiotools. De keten die leidt tot de productie van een geluid door een elektronische computer is lang, bestaat uit meerdere fasen en is zeer delicaat. Bij geluidsweergave moet u geluidsgegevens van afzonderlijke bits converteren naar continu analoog signaal. Dit proces wordt uitgevoerd door componenten die bekend staan ​​als DAC, digitaal-naar-analoog converters. Het nieuwe signaal wordt vervolgens naar luidsprekers of een hoofdtelefoon gestuurd. Het tegenovergestelde proces gaat in plaats daarvan over in ADC-eenheden.

Op moederborden zijn er beheereenheden voor audio-invoer / uitvoer. Er zijn twee hoofdproblemen met geïntegreerde oplossingen. De eerste is een kostenfactor. Met uw geld koopt u het hele moederbord, dus slechts een deel van het budget is besteed aan audio. Ten tweede is het circuit dicht bij alle mogelijke symptomen van elektromagnetische storing. Om dit prestatietekort te verhelpen, worden interne of externe speciale geluidskaarten gekocht.

Geïsoleerde shell

De Creative Sound Blaster AE-7, ten koste van 229,99 €, is er één interne geluidskaart, die kan worden geïnstalleerd op de PCI-e-slots van het moederbord, gericht aan gamers. Zijn DAC is een ESS SABER-klasse 9018, de audioprocessor een SBAxx-1 SoundCore3D. De signaal-ruisverhouding van de DAC is 127dB, de afspeelresolutie op 32bit op 384kHz en de totale harmonische vervorming van de DAC is 0,0001%. Hoofdtelefoonversterking is uitgerust met een dubbele versterker, één per paviljoen. Het systeem ondersteunt Dobly Digital Live en DTS-codering. Het kan een hoofdtelefoon van 1 Ω naar 600 Ω sturen met ingangsimpedantie.

De belangrijkste componenten van de verschillende functies van de geluidskaart

De beschikbare uitgangen voor gebruikers zijn de volgende: 3 uitgang van 3,5mm voor 5.1-systemen, 1 optische uitgang TOSLINK, 1 lijnuitgang van 3,5mm voor hoofdtelefoon en een microfoon / lijningang van 3,5mm. Het pakket bevat ook een externe controle-eenheid, die via de microfoon- en hoofdtelefoonkabels op de geluidskaart wordt aangesloten en dient om de volumeknop op het bureau te brengen, 4 audio-aansluiting om 3,5mm of 6,3mm microfoons en koptelefoons comfortabel aan te sluiten en een geïntegreerde microfoon.

De opzet van I / O communiceert duidelijk de intenties van deze kaart voorbij de officiële aankondigingen. Een systeem met hoge resolutie om alle gangbare oplossingen voor geluidsuitvoer te verbeteren, van de goedkoopste tot de meest veeleisende.

We hebben het bevel

Een van de voordelen van een speciale interne geluidskaart is het softwarepakket waarmee het wordt verspreid. Sound Blaster Command is de naam van de Creative-suite voor deze kaart en hieruit kunt u een groot aantal opties wijzigen. Ik heb de aanwezigheid van informatie direct in de interface zeer op prijs gesteld, handig om de minder ervaren mensen te helpen.

De SBX-profielen gebruiken de chipset-verwerkingscapaciteit om de eigenschappen van de audio-uitvoer te wijzigen. Verbetering van de helderheid van surround, bas, vocalen en tracks Er zijn veel presets om uit te kiezen, sommige zelfs gewijd aan specifieke games, zoals Fortnite, Call of Duty: Infinite Warfare of The Witcher 3.
Elk effect blijft handmatig instelbaar en extra presets kunnen worden opgeslagen. Hier betreed je een zeer complex terrein omdat persoonlijke voorkeuren een rol spelen. Ik kan je vertellen dat de effecten nuttig zijn en de audio-ervaring volledig kunnen transformeren.

Duel of the Fates heeft een ander karakter dus geluisterd

De egalisatie maakt het mogelijk om het frequentiespectrum van het audiosignaal te nivelleren. Ook hier hebben we presets, maar de verschillende parameters kunnen handmatig worden aangepast. De andere belangrijke pagina van de software is die van reproductie. Hier kunt u de verschillende parameters van de audio-uitgangen aanpassen, zoals de kwaliteit, de 7.1-surround instellen voor de hoofdtelefoon en kiezen welk type hoofdtelefoon u wilt versterken. Als u het geluid wilt horen zonder enige bewerking, is er uiteraard een directe modus beschikbaar, met een selectie van filters. We hebben ook verschillende opnamemogelijkheden.

Over het algemeen is de suite goed gemaakt, recht door zee en in staat om alle opties duidelijk zichtbaar te maken voor de gebruiker.

De Himalaya zijn veilig

Laten we een moment nemen om de opnamecapaciteit van de kaart te analyseren. Zoals eerder vermeld, heeft de AE-7 geen speciale ADC-eenheid buiten de Soundcore3D, maar dit maakt het niet ondoeltreffend. Inderdaad. Ik heb de bemonstering van de Sound Blaster AE-7 ingesteld op 2-kanalen, 32bit, 48Khz en ik heb enkele nummers opgenomen met Audacity-software. De microfoons die voor de test werden gebruikt, waren een niet-gespecificeerd model van de Trust, heel weinig euro-spullen; een Tbone MB60, die ook goedkoop is en een reversmicrofoon heeft die kan worden gecombineerd met ThermalTake-hoofdtelefoons. De opnames werden eerst gemaakt op de geluidskaart van mijn moederbord en vervolgens via de Sound Blaster AE-7, waarna de golfvormen en de gereproduceerde kwaliteit werden vergeleken. Er is geen effect of versterking toegepast.

Tijdens de registratie zijn er ook enkele leuke Voice Morphs om je stem ter plekke te veranderen!

Het resultaat is vrij duidelijk bij het luisteren naar de opgenomen tracks. Met de interne geluidskaart kunt u een bijzonder uitgesproken achtergrondgeluid opmerken. De SoundBlaster gedraagt ​​zich erg goed. Elektromagnetische ruis is praktisch nul bij boost 0dB. Door de versterking naar + 20dB te brengen, wordt de ruis versterkt, maar deze is veel lager dan de interne kaart. Vreemd genoeg presteert de microfoon van de Trust in dit opzicht beter dan de Tbone, met minder ruis. Het Sound Blaster Command komt ons echter te hulp, met een uitstekend algoritme voor ruisonderdrukking, evenals verschillende equalisaties. We kunnen zeggen dat de registratie wordt gepromoot.

Door de microfoons op het externe bedieningsstation aan te sluiten, geeft dit wat meer achtergrondgeluid, maar het is normaal dat de ketting is verlengd met een extra verbinding. We blijven echter op niveaus onder het geïntegreerde systeem.
De ingebouwde microfoon van de basis moet zeggen dat het me verbaasde, in termen van geluidsreiniging. Geen elektromagnetische ruis, gedomineerd door het gezoem van de pc-fans.
Nu, een beetje durf, als je je systeem aan het upgraden bent en deze geluidskaart wilt nemen, kun je me naar mijn mening concentreren op het kopen van een koptelefoon zonder microfoon, want voor chats op online chats en tijdens spelsessies is het bord meer dan geldig.

Uiterst comfortabel om de volumeknoppen op het bureau te dragen en als een "uitbreiding"

Het geluid van metal

Nu komt het meest gecompliceerde deel van de analyse: audioweergave. Deze geluidskaart kan een groot aantal hoofdtelefoons en audiosystemen aansturen. De hoofdtelefoon die voor de test wordt gebruikt, is een zeer eenvoudige HD 681 Evo. 30-40 € hoofdtelefoon, maar met een veel hogere audiokwaliteit dan hun bereik. Ingangsimpedantie van 32Ohm, maar rijden van 50mm. Gedreven door de geluidskaart van het moederbord leken ze me altijd ... gepast. Eenmaal verbonden met de SoundBlaster AE-7, de ervaring was transformerend.

Laten we het liedje nemen Get Lucky door Daft Punk en Pharrel Williams, gekozen om zeer evenwichtig te zijn. Gecodeerd in FLAC, naar 24 bit 88,2Khz. Op de geïntegreerde klinkt het goed. Op de AE-7 staat nog een nummer. Alle instrumenten hebben een realistischer geluid. Voordat het geluid begint te vervormen, moet je veel omhoog gaan. U kunt het verschil horen tussen een FLAC-bestand en een MP3 op 320kbps. Het volume is beslist hoger en brengt alle tonen naar voren. Ik dacht niet dat je zoveel verschil kon horen op 40 €-hoofdtelefoons.

Te midden van alle experimenten met de verschillende instellingen, heb ik dat zeer op prijs gesteld Duel of Fate, geluisterd met het SBX Concert-basisprofiel geactiveerd.

Wat betreft de games, ik wilde software proberen die al vooraf ingestelde profielen had. De beoordelingen waren 3. Een met de geïntegreerde, een met de AE-7-kaart met directe audio en de derde met de SBX-voorinstellingen, equalizer en gesimuleerde 7.1-surround sound. De geteste games waren Overwatch, Metal Gear Solid V en The Witcher 3. In elke situatie was de geluidskwaliteit onberispelijk. Muziek, dialogen, geluidseffecten: allemaal duidelijk, schoon en zonder de minste vervorming. Voorinstellingen bieden een mooie verbetering ten opzichte van schone audio: de sfeer die je creëert, is logischer voor de game. Ik zal echter herhalen dat dit ook een kwestie van persoonlijke smaak is.

Andere spellen die ik had opgezet waren Doom 2016 en Borderlands The Pre-Sequel, die ik samen speelde. De eerste heeft een fantastische soundtrack en elke strijd is een uitbarsting van metal en knetterende geluiden, zelfs hier weergegeven op een beslist goed niveau. Voor The Pre-Sequel vond ik een goede balans tussen game-audio en voicechat.

De enige softwarefunctie van twijfelachtig nut is de verkenningsmodus. Dit versterkt in theorie de achtergrondgeluiden in games zoals de voetstappen van de spelers, het geritsel van bomen of het getjilp van vogels. Wanneer de actie weer gek wordt, wordt de audio opnieuw in balans gebracht. Het zou de locatie van vijanden in games zoals CS: GO moeten helpen verbeteren. In de titels die ik heb geprobeerd, heb ik echter geen enorm verschil gevonden.

Sound Blaster AE-7 in pc-behuizing

Ik zou zeggen dat we kunnen gaan en de balans opmaken. Ik denk dat ik het begrijp was positief onder de indruk van vrijwel elk element van de Sound Blaster AE-7. Gepromoveerd met volledige cijfers. Het probleem is naar mijn mening meer in het begrijpen van wie het moet kopen. En wanneer. Gezien de kosten is het, naar mijn mening, een van de beste aankopen om te upgraden en uw machine te verbeteren. Wanneer u uw eigen pc moet bouwen, moet u zich primair richten op de essentie. CPU, GPU, voeding. Besteed je geld daar goed.
De geïntegreerde geluidskaarten van high-end moederborden kunnen echter het meest voorkomende gebruik goed aan. Die van goedkopere kaarten zijn nu voldoende.


Maar als u de kwaliteit van uw audio wilt verbeteren, worden de pakketten duidelijk en moet u uw audioverwerkingssysteem upgraden, niet alleen een hoofdtelefoon en een microfoon. En totdat het tegendeel is bewezen, wat een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit met een goede DAC kan doen, is niet repliceerbaar via USB of draadloze hoofdtelefoons. Als je moederborden zoals de mijne, generiek, gemiddeld niveau hebt, gaat de eerste stap naar betere audio eerst van een speciale geluidskaart. En de Sound Blaster AE-7 blijkt een uitstekende speelkameraad te zijn.