Klein is mooi

Le Creative Pebble Plus Ik ben er een 2.1 audiosysteem, van de nominale prijs van 39.99 €. Wat meteen opvalt, is hun esthetiek. Kracht is ongebruikelijk en maakt deze objecten bijzonder aantrekkelijk, althans vanuit mijn oogpunt. De speciale bas-unit heeft een veel meer spartaans ontwerp en ziet eruit als een eenvoudige zwarte kubus. Het ontwerp van de luidsprekers is niet alleen een esthetische keuze. Met de 45 ° -hoek kunt u een optimale geluidsrichting hebben om onze oren in de klassieke bureaupositie te bereiken. En het geluid reist zelfs verder dan je zou verwachten in een thuisomgeving.

Het belangrijkste kenmerk van dit geluidssysteem is zijn vermogen om te worden aangedreven van een USB-aansluiting. Het nominale vermogen van de satellieten is 2W, terwijl de subwoofer van 4 Watt is. Het systeem leent zich daarom uitstekend voor aansluiting op laptops om de geluidsprestaties thuis of zelfs onderweg te verbeteren zodra een ondersteuningsoppervlak is gevonden. De subwoofer is onder andere volledig optioneel. Het hele deel van ontsteking, uitschakelen en verbinding wordt beheerd door de juiste satelliet. Gezien deze bijzonderheden, gaf ik er de voorkeur aan deze gevallen te testen met de onderstaande opstelling.

Creatieve kiezelsteen
Verplichte referentie Jojo. Oh ja, ik weet het, het toetsenbord zit vol met stof.

Nadat ik de luidsprekers op mijn tabletvensters had aangesloten, viel ik ze lastig met elk type muziektrack. Schone en evenwichtige stukken, zoals Get Lucky van Daft Punk, ritmisch zoals Billie Jean van Winterplay, passerende stukken met verschillende basfuncties en andere die in plaats daarvan een grote verscheidenheid aan instrumenten gebruiken. Variërend tussen verschillende genres. Over het algemeen was ik positief onder de indruk van de geluidskwaliteit die alleen door de 2 watt-luidsprekers werd gereproduceerd. Zoals bij elk geluidssysteem, begint het volume te hoog te draaien het geluid te vervormen en beginnen te gecompliceerde tracks detail te verliezen. Als je naar meer "generalistische" nummers luistert, kan het systeem het goed met elkaar vinden, maar als je op de verschillende componenten gaat drukken, begin je de beperkingen te zien.

De intro van NIB. van de Black Sabbath ontbrak aanwezigheid. Bijzonder gecompliceerde nummers, zoals Door het vuur en de vlammen, ze waren meer caciara dan iets anders.
Ze gedragen zich goed met games, anime en tv-series. Voor gaming zijn ze getest in Warframe, Doom 2016, Witcher 3 en Metal Gear Solid V en in elk geval hebben ze de volledige instelling goed gemaakt. Ik had geluk met The Witcher, dat gebeurde in het midden van een onweersbui, met bliksem en donder die de bas benadrukte, met een uitstekend resultaat. Op de films blijken ze minder effectief te zijn, maar het is een buiten het toepassingsgebied voor elk 2.1-systeem, ongeacht het vermogen.

De Pebble Plus heeft echter een aas in petto. De high gain-modus. Onder de rechterkant vindt u een schakelaar die het vermogen van het systeem verhoogt. Om te werken is een USB-wandadapter vereist die 5V en 2A aankan, een formaat dat nu heel gebruikelijk is bij de nieuwste generatie mobiele telefoons. Ik moet mijn aanvankelijke scepsis toegeven bij het zien van een dergelijke modus. Maar het resultaat is 100% positief. De Pebble Plus is in deze modus gedimensioneerd door 8W RMS en daarom genereert de toename van het vermogen geen abnormale vervorming. Dit helpt veel bij het verbeteren van de prestaties op de meest veeleisende onderdelen en transformeert de koffers van "laptops" naar "vast", om zo te zeggen.

Kort samengevat kunnen we zeggen dat de CreativePebble Plus is een geweldig systeem gezien hun flexibiliteit en hun prijs. Bruikbaar als een paar meeneemstereoluidsprekers, verbetering van een draagbaar maar mobiel werkstation, of zelfs als duurzame vaste boxen in high gain-modus. Ze kunnen gemakkelijk in het Creative-aanbod worden geplaatst. Een stap boven de eenvoudige kiezelstenen, alleen uitgerust met passieve subwoofers, maar meer draagbaar, en onder de T3300 voor een station een haar meer gefixeerd, zelfs als met een minder verfijnd ontwerp.
Het enige echte minpunt? De kabels waar ik een beetje last van kan hebben in de opstelling.