Nintendo Switch blijft de voorkeursconsole voor ontwikkelaars van videogames voor mobiele apparaten. Conversies van Phone to Switch komen nu vrij vaak en zelfs voor Hamsterdam maakt deel uit van deze stroom. In de hedendaagse release op de Nintendo-console en op Android- en iOS-apparaten is de game ontwikkeld door Muse-spel, softwarehuis dat, na het ontwikkelen van actietitels met een steampunk-instelling, zich op een totaal andere baan stort. En de aard ervan als een "spel aan de telefoon" komt volledig uit het allereerste niveau van het spel, maar we gaan op orde, zelfs als er niet veel is om over te praten.

Hamsterdam
Het verhaal wordt verteld door eenvoudige afbeeldingen, zonder dialoog

In Hamsterdam spelen we als Pimm, een hamster die eraf waait Hamster-Fu (sorry, maar de kwakzalverFu hij zal nooit vechten) moet zijn dorp bevrijden van de klauwen van de kwaadaardige chinchilla Mario, die ook de grootvader van de hoofdpersoon ontvoerde. En dat is alles. Een heel eenvoudig voorwendsel om rond de niveaus te kunnen rennen. Het is duidelijk dat de eerste dienen als tutorials en de schaarse spelmechanica introduceren. Binnen het niveau blijft de hoofdrolspeler nog steeds aan de rechterkant van het scherm terwijl de vijanden hem tegemoet gaan. Onze taak is daarom om ze op tijd te raken, om steeds grotere schade aan te richten, en de analoog op hen te richten om hen tegen te vallen in het geval dat ze zich op ons richten.

Hamsterdam
Breek het allemaal Pimm!

Andere spellen worden ook toegevoegd tijdens de spellen. In de tweede wereld beginnen we bijvoorbeeld te vinden gewapende vijanden dat ze moeten worden tegengegaan door woedend op een knop te drukken en ze te ontwapenen. Of, om een ​​aanval te voorkomen, is er soms een soort van minigame in Osu-stijl waarbij we op tijd op de Y-knop moeten drukken. Jammer dat deze mechanica behoorlijk vaag is. De vereiste timing is extreem uitgebreid en lijkt te zijn aangepast aan een extreem jong publiek, dus de vereiste inspanning is vrijwel minimaal. Aan het einde van elke wereld verschijnt er af en toe een andere baas wiens mechanica echter behoorlijk op elkaar lijkt. Het is een kwestie van het vermijden van een reeks bommen die op onze arme Pimm aankomen en vervolgens een hamster tegen hen opwerpen die schade toebrengt, uiteraard drie keer, zoals gewoonlijk.

Hamsterdam
William Tell-stijl

Verveling neemt helaas snel over en de niveaus waarin Pimm op zijn scooter rent om zoveel mogelijk zonnebloempitten te verzamelen, kunnen niets doen. Deze zaden kunnen in de winkel worden besteed om een ​​reeks cosmetische veranderingen te kopen, zoals handschoenen, hoeden of verschillende accessoires. Kortom, alleen dat haar van personalisatie dat nu aanwezig is in elke mogelijke en denkbare titel, maar dat niets tastbaars toevoegt aan de game-ervaring die nogal somber blijft. De animaties en de artistieke stijl zijn behoorlijk goed gekozen en vaak scheuren ze ook een glimlach, maar zijn ze niet gebaseerd op het doen herleven van de fortuinen van wat per saldo zijn perfecte dimensie vindt op een telefoon en in een vrij te spelen formaat. Op Nintendo Switch kost Hamsterdam 8,99 € en persoonlijk zou ik het alleen aanbevelen in het geval van een korting op de eShop en als je thuis bijzonder kleine kinderen hebt, zelfs als op dat moment een Yoshi's Crafted World een veel betere keuze zou zijn.