Een persbericht van Koei Tecmo waarschuwt ons dat Romantiek van de drie koninkrijken is in ontwikkeling en keert binnenkort terug naar de PlayStation 4 en pc.

Koei Tecmo kondigt met trots de terugkeer van een van zijn meest iconische franchises aan: het strategiespel, Romance of The Three Kingdoms XIV, is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 4 en Windows PC via Steam.  

Het laatste hoofdstuk van de klassieke tactische serie speelt zich opnieuw af tijdens de val van de Han-dynastie, in het oude China, waar veldslagen het enige doel zijn de gebieden te veroveren. De gamekaart toont de veroverde gebieden en de spanning van uitbreiding, met behulp van een vereenvoudigd kleurensysteem, waarmee hulde wordt gebracht aan het origineel Romance of The Three Kingdoms XIV, gepubliceerd op pc in de 1985. Alles, van oorlog tot diplomatieke zaken, zal gericht zijn op het beheer en de verovering van de gebieden, terwijl spelers zullen proberen hun strategieën naar believen te verspreiden via de enorme Chinese kaart.

Voorts RTK14 neemt het liniaalgebaseerde systeem van RTK9 en RTK11 over en brengt zo de klassieke gameplay in de serie terug. Dit betekent dat alle acties - van binnenlands tot politiek, tot aan de strijd - nu op één kaart plaatsvinden. De verschillende personages zullen dan meer individualiteit hebben: sommige officieren van de Drie Koninkrijken, zoals Liu Bei en Guan Yu, laten spelers zich volledig onderdompelen in de rijke geschiedenis van het spel. Maar dat is niet alles: er is ook een nieuw geëvolueerd kunstmatige intelligentiesysteem geïmplementeerd om de spelers op de proef te stellen. Elke factie weerspiegelt de idealen van zijn soeverein en je zult verschillende spelervaringen kunnen ervaren, afhankelijk van de gekozen liniaal. Dit alles, zelfs binnen dezelfde factie: verschillend beleid leidt tot verschillende uitbreidingsstrategieën, waardoor het gebruik van verschillende officieren erg belangrijk is.

Romance of The Three Kingdoms XIV zal beschikbaar zijn in het Westen aan het begin van de 2020.