Een nieuw rapport van de Britse organisatie Tax Watch UK ha rivelato che Rockstar North, softwarehuis achter Grand Theft Auto V, heeft geen belasting betaald aan de Britse overheid in de laatste 10-jaren. In het rapport staat dat hoewel het spel bekend staat als het meest winstgevende en snelst verkopende entertainmentproduct aller tijden, Rockstar North en andere Britse dochterondernemingen van Take-Two ze lijken bijna geen winst te hebben ontvangen, met als gevolg dat het bedrijf geen belasting heeft betaald. Alsof dit niet genoeg was, vermeldt het rapport dat ook Rockstar North heeft 42 miljoen pond als subsidie ​​aangevraagd in de laatste 3-jaren.

Il volledig rapport beschrijft de belastingstructuur en royalty's van Take-Two en haar dochterondernemingen en er wordt ook onthuld dat de bedrijven in totaal het afgelopen decennium 3,4 miljard pond aan bonussen hebben verzameld. Het feit dat Rockstar North er ook in is geslaagd om toegang te krijgen tot het belastingverlagingssysteem, staat centraal in de relatie. Dit helpsysteem is ontworpen om kleinere bedrijven de kans te bieden om spellen te maken die als "cultureel Brits" kunnen worden beschouwd. Tax Watch beweert dat Rockstar North de 19% vertegenwoordigt van alle belastingkrediet voor videogames in het VK, wat een beslist enorm aantal is.

Op dit moment hebben noch Rockstar noch Take-Two een verklaring voor het rapport gegeven.