Het PEGI-classificatiesysteem, geïntroduceerd in de 2003 als een methode om de verschillende spelsoorten te catalogiseren, moet nu worden gerespecteerd wettelijk verplicht. AESVI communiceerde dit via een interview met DDAY.it, uitgegeven door de algemene manager Thalita Malagò. Het lijkt erop dat we de nadruk willen leggen op de rol van ouders en meer in het algemeen van het gezin, dat wordt opgeroepen verantwoordelijkheid te nemen voor het onderwijs en de controle van kinderen.

"De 2016-filmwet heeft het algemene principe vastgesteld, geïnspireerd door het PEGI-systeem; na ongeveer drie jaar kwamen we tot een echte verordening die het onderwerp van de classificatie regelt, ondertekend door de Communications Guarantor Authority en geschreven in samenwerking met de exploitanten van de sector, inclusief AESVI, binnen een speciale co -regolamentazione"Zei Malagò. Als het waar is dat de tekst van de verordening nog niet is besproken, volgens de woorden van de directeur, zal het gebeuren "kort". Alles gaat parallel met degoedkeuring van het PEGI-systeem in de verkoopfase.

AESVI

Dit betekent dat wie een 18 + -game verkoopt aan een minderjarige, daarom gereserveerd voor volwassenen, zal strafbaar worden gesteld door de wet. Tot op heden heeft de PEGI-classificatie slechts een ondersteunende en ondersteunende rol gespeeld bij de aankoop van effecten. Maar blijkbaar zal het niet meer zo zijn.

Op dit moment is AESVI niet onevenwichtig wat betreft de gevolgen voor degenen die niet van plan zijn het verbod te respecteren, maar heeft gespecificeerd dat alles duidelijker zal zijn zodra de volledige tekst voor iedereen beschikbaar is.

Een initiatief van dit type, dat het PEGI-classificatiesysteem verplicht wil maken, wat het vertegenwoordigt voor alle fans van videogames goed nieuws. We kunnen eigenlijk niet anders dan hopen dat het bijdraagt ​​aan het definitief definiëren verantwoordelijkheid van elk binnen een mishandelde en verkeerd geïnterpreteerde wereld door kranten en de publieke opinie.