Naar het beroemde geval van Pierre Taki, acteur die stem en gezicht aan geeft Kyohei Homura in oordeel, ook Brand embleem drie huizen heeft zijn kat te frituren, aangezien de stemacteur van Byleth (ster van het spel) in de Engelse versie, Chris Niosi, werd verwijderd uit zijn ambt wegens gewelddadig gedrag jegens verschillende mensen, waaronder enkele voormalige partners.

Niosi-nasynchronisatie
Chris Niosi werd beschuldigd van beledigend gedrag en werd daarom ontslagen door Nintendo

De feiten gaan terug tot 5 jaar geleden, maar pas deze maand besloot Chris Niosi om zijn gedrag openbaar te maken. De ernstigste beschuldiging komt van voormalige partners, die verklaarden dat Niosi een "impliciete toestemming" had om te doen wat hij met hen wilde (waarschijnlijk misbruik van zijn positie in de producties waaraan hij deelnam).

Nintendo verklaarde dat hij Chris Niosi uit de functie had verwijderd en hem had aangenomen Zach Aguilar (One-Punch Man) als een vervanger, die zijn stem zal geven aan Byleth beiden in Brand embleem drie huizen, met een aankomende patch, die in Fire Emblem Heroes, de gatcha-game die sinds de release onlangs de 700 miljoen dollar aan inkomsten heeft behaald.