Tot op heden is het nog steeds vrij zeldzaam voor ontwikkelaars om openlijk te praten over plannen voor games die zijn bedoeld voor de volgende generatie consoles of zelfs alleen maar over de hele generatie, dat wil zeggen zowel op de huidige generatie consoles als op de volgende. Techland is precies het tegenovergestelde en bevestigt dat graag Stervend licht 2 is vanaf het begin opgevat als een cross-gen game.

Hier is wat werd verklaard WCCFTech Pawel Rohleder, chief technology officer (CTO) van Techland:

"Techland houdt altijd het nieuwste speelgoed in de gaten! Om precies te zijn, ja, het plan vanaf het begin van de productie was om Dying Light 2 te ontwikkelen als een generatie-overschrijdende titel. Voor Xbox One X en PS4 Pro willen we streven naar full HD. Het is te vroeg om exclusieve functies van de krachtigste consoles te specificeren, maar onze topprioriteit is een vloeiende game-ervaring (parkour, combat, etc.) "

Het spel wordt dit voorjaar uitgebracht voor pc, PS4 en Xbox One.