Twee grote technologische krachten hebben hun krachten gebundeld. In een poging om de toekomst van te bevorderenkunstmatige intelligentie en een technologie ontwikkelen die in staat is taken uit te voeren die buiten de huidige AI vallen, Microsoft wil 1 miljard dollar investeren in OpenAI, een non-profit organisatie voor kunstmatige intelligentieonderzoek van Elon Musk.

Kunstmatige intelligentie is een van de meest veelbelovende concepten van moderne technologie, maar ondanks de constante groei is de reikwijdte van moderne kunstmatige intelligentie nog steeds vrij beperkt. Om hun potentieel te maximaliseren, hebben bedrijven een intelligentie nodig die in staat is complexe taken uit te voeren, met name die waarvoor enorme hoeveelheden samenwerking en gebruik van het menselijk brein nodig zijn.

Via een gezamenlijk persbericht legden OpenAI en Microsoft uit hoe beide bedrijven zullen samenwerken om belangrijke klimaat-, gezondheidszorg- en andere problemen op te lossen. Hier is een fragment:

"Moderne kunstmatige intelligentiesystemen werken goed voor het specifieke probleem waarop ze zijn getraind, maar het verkrijgen van kunstmatige intelligentiesystemen om enkele van de moeilijkste problemen van de wereld van vandaag aan te pakken, vereist diepgaande beheersing van meerdere technologieën. De visie van OpenAI en Microsoft is dat kunstmatige intelligentie samenwerkt met mensen om hen te helpen de momenteel onhandelbare multidisciplinaire problemen op te lossen, waaronder wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering, gepersonaliseerde gezondheidszorg en onderwijs. "

Beide bedrijven zullen samenwerken om technologieën te ontwikkelen die zullen worden gebruikt in de Azure AI supercomputing. Verder staat in het persbericht dat Microsoft wordt de exclusieve cloudprovider van OpenAI als onderdeel van het nieuwe partnerschap.

In het geval dat het niet duidelijk is, is het uiteindelijke doel hier eenAlgemene kunstmatige intelligentie (AGI). Kortom, het idee is om een ​​machine te maken die alles kan wat een mens kan doen. Het is begrijpelijk dat als een machine eenmaal aan alle capaciteiten van een mens voldoet, het slechts tijd kost om deze definitief te overwinnen.

Vandaar de samenwerking met Elon Musk's OpenAI, een bedrijf met als doel 'vriendelijke' kunstmatige intelligentie te ontwikkelen, in het bijzonder hardware en software die specifiek zijn ontworpen om veilig te zijn voor mensen. En hoewel deze AI heel ver zou kunnen zijn, zorgt het nieuwe partnerschap met Microsoft er in ieder geval voor dat kunstmatige intelligentie in de goede richting groeit.