"Een doel in het leven"

Als je in de hitte van deze dagen van juli een leegte voelt die je moet vullen, of meer gewoon op zoek bent naar een geweldig tijdverdrijf om je zomerdagen te vullen, welke betere oplossing dan een leuk platform? en Horace, ontwikkeld door 505Games en beschikbaar vanaf 18 juli op Steam, gebeurt precies op het juiste moment.

Het is een leuke game voorgesteld in 8- en 16-bitstijl. Met het toetsenbord in de hand, merken we dat de hoofdinterface uiterst eenvoudig is: na het klikken op "Nieuw spel" zijn we getuige van de montage van onze hoofdrolspeler. Dat zijn we inderdaad een Android die wordt verwelkomd door een rijke familie. Al in de allereerste minuten van het spel raken we bekend met de commando's, tijdens onze "configuratie" die fungeert als een zelfstudie. Dus laten we ons leven beginnen met de 'oude' familie, dat is het hoofd van het gezin, door onze Horace gezien als een echte vader, die ontdekt dat het zijn doel is om te helpen met huishoudelijke taken, allerlei afwijzingen te verzamelen.

Een metroidvania van alle respect ..

Horace

Vanuit gameplay-oogpunt presenteert de game zich aanvankelijk als een klassiek 2D-platform: we kunnen alle kanten op, rennen, springen en hurken, allemaal met één grote bewegingsvrijheid en actie. De eerste grote kracht van Horace is in feite het ontwerp van de niveaus. Ze slagen er altijd in een adequaat niveau van uitdaging voor te stellen, wat de speler de juiste concentratie en de juiste "kalibratie" vereist, vooral van de bewegingen: om de langste beensprongin dit geval kan het dodelijk zijn. Maar de goedheid van het niveauontwerp wordt ook verrijkt door de originaliteit waarmee de scenario's werden ontworpen. De manier en vooral de omstandigheden waarmee we worden geroepen om bepaalde omgevingen en situaties te overwinnen, dragen in grote mate bij aan het vergroten van de betrokkenheid van de speler.

De verscheidenheid en complexiteit van de niveaus neemt dan een beslissende wending wanneer het verandering van zwaartekracht: beweging komt inderdaad dichterbij ze vermenigvuldigen zich, waardoor er een heel breed spectrum aan mogelijkheden overblijft. Ik kan je verzekeren dat het constante gevoel dat je krijgt als je de bizarre niveaus van Horace volgt, is plezier, puur, eenvoudig en onmiddellijk, dat alleen een metroidvania van dit type kon geven.

.. niet te onderschatten (in alle opzichten)

Horace

Ondanks de ironische, zorgeloze en geestige sfeer (die verschillende keren meerdere keren moet worden afgescheurd), moeten we niet stoppen aan de oppervlakte. Horace slaagt erin om goden te geven momenten van impact, en stelt voor om te praten over onderwerpen die allesbehalve grappig zijn met een echt benijdenswaardige delicatesse. En juist door te weten hoe te handhaven op dit "dubbele register", vindt de titel zijn belangrijkste eigenaardigheid: onze hoofdpersoon wordt overweldigd door de gruwelen van oorlog, maar hij kan niet helpen om naïef te glimlachen bij het zien van een console met een videogame.

Strikt gesproken over spelmechanica, bereikt de moeilijkheid van hetzelfde nooit frustrerende niveaus, ook niet dankzij een slimme verdeling van extra schilden en checkpoints. Echter, de de voorgestelde moeilijkheidsgraad is niet te onderschatten: de moeilijkheidscurve heeft de neiging om een ​​vrij steile loop te hebben en echt hoge en veeleisende pieken te bereiken.

De schermutselingen met de bazen dan worden ze echte tests van reflexen en koud bloed, en om ze te overwinnen geeft ons een voldoening die moeilijk te bewijzen is in de overgrote meerderheid van de titels van vandaag.

De volgende verdienen speciale vermelding minigames aanwezig in Horace, allemaal verschillend van elkaar en origineel, die geweldige klassieke videogames traceren (Pac-Man en Guitar Hero onder alle), maar niet alleen.

Een beetje plezier voor ogen en oren

Horace

Vanuit een technisch oogpunt heeft Horace geen specifieke problemen en loopt het op een bepaalde manier beslist vloeibaar op bijna alle pc's. Tijdens de vlucht heb ik niet de kans gehad om ernstige tekortkomingen op dit gebied op te merken. Het is ook prijzenswaardig soundtrack: OST's, vaak herschikkingen van geweldige muziekklassiekers, zijn echt aangenaam, altijd passend bij de situatie en geïnspireerd. Talrijke en zeer gewaardeerde citaten van verschillende soorten voor de populaire cultuur, waaronder muziek, film, tot de meest beroemde en spraakmakende videogames aller tijden.

Een titel die je niet mag missen

Kortom, het willen vinden van een fout met Horace zou betekenen dat ernaar moet worden gezocht expres, tegen elke prijs. Als je er echt iets over zou moeten bekritiseren, zou het dat wel zijn enige levensduur: op zichzelf bevredigend, geloof me, maar als je begint te spelen, zou je nooit stoppen. Laat je niet misleiden door zijn uiterlijk, dan: Horace overtreft op schitterende wijze verwachtingen en, uitgaande van het uitgangspunt van het willen traceren van een eenvoudige indie, blijkt het een kleine parel, degenen die je heel graag hebt gevonden, zelfs bij toeval. Absoluut een aanrader, vooral voor de huidige prijs: 14,99 euro. Het spel is de kaars waard, het is gepast om dit te zeggen.