De DOOM Eternal biedt volgens de ontwikkelaars een leuke multiplayerervaring op hetzelfde niveau als de hoofdcampagne.

Heb je de beste moordenaar correct gelezen, de ontwikkelaars van DOOM tijdens een interview met de jongens van VGC, gesproken over het werk gedaan in de multiplayer-sector van het spel.

Hugo Martin wilde met name specificeren hoe deze modus is niet langer een schets, maar heeft dezelfde diepte als het verhaal. Dit zijn enkele van Martin's woorden voor de multiplayercomponent:

"Met Doom 2016 hebben we geleerd dat id moet leiden en niet achterna moet gaan als het gaat om het ontwerpen van games. Met de singleplayer-campagne denk ik dat we erin geslaagd zijn om te leiden, maar met de multiplayer die we volgden. Het is een goede modus en het is leuk om te spelen, maar het is niet noodzakelijk origineel. "

"Deze keer wilden we echt dat hij zich Doom voelde. We namen het DNA van de 'Doom-dans' - de lus van een Slayer tegen vele demonen - en maakten er een competitieve sociale ervaring van. Toen we een Slayer op het slagveld hadden gevolgd door de kans om de spelers de demonen te laten besturen, was het echt gaaf. We geven spelers de voorkeur aan een ongelooflijk verfijnde, boeiende en compacte ervaring, in plaats van iets groots met een miljoen modi - dat is iets wat we ook deden in Doom 2016 "

"Ik denk dat het net zo bevredigend zal zijn om te spelen als de singleplayer-campagne. We spelen de hele tijd intern en het is echt, echt geweldig "

Na de uitspraken van Martin wilde zelfs uitvoerend producent Marty Stratton zijn zegje doen:

"Met Doom 2016 hebben we spelers geen multiplayer Slayer-ervaring gegeven. We hebben ze niet de Doom-ervaring gegeven die ze hebben gekregen met de campagne, en daar gaat dit over. Voor spelers die voor de campagne uit Doom 2016 kwamen, leek de multiplayer als een off-piste. Ter vergelijking, Eeuwig begrijpt alles wat ze willen. "

"We krijgen constant gegevens uit onze titel en zien hoeveel mensen nog steeds spelen in de Doom-campagne. Ze spelen het steeds opnieuw en ze doen het omdat ze het leuk vinden hoe ze zich voelen. Dus, met de Battle-modus van Doom Eternal, willen we spelers de kans geven om in een dynamischer omgeving te blijven spelen. "

Wat vind je van de woorden van Martin en Stratton? Heb je ook DOOM-multiplayer gezien als een schets van de campagne? We herinneren je eraan dat DOOM Eternal vanaf november 4 beschikbaar zal zijn op pc, Playstation 22, Xbox One en Nintendo Switch.

Altijd op de DOOM-speech blijvend, heb je het nieuwe gezien of gehoord speelfilm gebaseerd op het spel?