Alleen de officiële status voor de release van Nintendo Switch Lite maar eindelijk kwam door de woorden van Yoshiaki Koizumi, General Producer van Nintendo Switch.

Hier is de video met de nieuwe versie van de Nintendo home console.

Deze versie van Nintendo Switch is speciaal ontworpen voor mobiliteit, lichter dan normaal en met enkele verschillen.

Van wat je uit de video kunt raden, is het mogelijk om in co-op te spelen tussen de normale versie en Nintendo Switch Lite.

Uiteraard zal het niet mogelijk zijn om het op de TV aan te sluiten, het zal niet beschikken over de rumble-sensoren en de IR-camera's van Joy-Con en daarom om sommige titels te spelen waarvoor bewegingssensoren nodig zijn, zal het nodig zijn om een ​​extra Joy-Con set te gebruiken, maar voor volledige compatibiliteit. van titels kijk je gewoon naar de achterkant van een game pack.

In plaats van de richtingstoetsen aan de linkerkant vinden we een eenvoudig directioneel kruis, maar verder werkt het precies zoals een Nintendo Switch in een handheld-versie en zal het beschikbaar via de 20 / 09 / 19 in drie kleuren: geel, turquoise en grijs.

De prijs krijgt geen officiële informatie, maar moet rond 200 dollars zijn (bron Verge), waarschijnlijke 229-euro's in Europa, zelfs als we hopen op een 1-conversie: 1 voor een console die bij 200 euro heel interessant zou kunnen zijn.