Katsuhiro Otomo kondigde een nieuwe anime-serie gebaseerd op Akira. Spreken tijdens een panel dat werd gehouden tijdens deAnime Expo, die plaatsvindt in Los Angeles, bevestigt Otomo dat de serie gebaseerd is op zijn manga.

Hoewel Akira van de 1988 als een fundamenteel stuk van de filmindustrie wordt beschouwd, is het een aanpassing van een manga-serie en, bijgevolg, kapt de serie af om deze aan te passen aan een tijdlijn die past bij de tijd van de films. De Akira-manga biedt een veel diepere kijk op de verschillende personages die bij het verhaal zijn betrokken en onderzoekt dieper de politieke, sociale en persoonlijke thema's die zich manifesteren tijdens de strijd in een postapocalyptische Neo-Tokio. De nieuwe serie zal de manga meer trouw aanpassen.

Tijdens het panel was er ook sprake van de originele 1988-film die nog moest komen geremasterd in 4K. Het werd kort getoond tijdens het panel en is op het werk Zonsopgang, animatiestudio en Japanse productie in eigendom van Bandai Namco. De 4K-remaster moet in de lente in Japan worden gepubliceerd.

Het volgende grote project van Otomo is echter Orbitale tijdperk, een film die altijd in samenwerking met Sunrise wordt gemaakt. Hier is de beschrijving:

Het plot vindt plaats in de nabije toekomst, op een ruimtekolonie in aanbouw, en het is een verhaal over avontuur en actie met sommige kinderen in deze specifieke omgeving en de maatschappij als protagonisten, die hun leven blijven leiden terwijl ze worden omgegooid door het lot. De echte toekomst van de mensheid zal worden weergegeven door het perspectief van die kinderen.

Je kunt de aanhangwagen door Orbital Het was net onder om een ​​idee te krijgen van de sfeer van de film.

Een live-actieversie van Akira geregisseerd door Taika Waititi is ook in de maak. Net als de nieuwe anime vertrouwt Waititi op de manga om de film te maken.