Aan het begin van het jaar is de komst van Shantae 5 voor Nintendo Switch. nu WayForward heeft nieuwe informatie over het spel gepubliceerd. In een recent tweet hij onthulde dat de openingsanimatie van het spel zal worden samengesteld door de getalenteerde Japanse animatiestudio Trigger Studio. Hier zijn enkele concepten:

 

Studio Trigger is in het verleden bekend om zijn werk aan Little Heks Academia, Vermoord La vermoord en bleef een handje helpen in de wereld van de videogames Fire Emblem Fates.

In reacties op het Twitternieuws vroeg een gebruiker WayForward toen Shantae 5 precies werd gepubliceerd. Er werd herhaald dat de release door de 2019 wordt opgelost en er zullen binnenkort meer details bekend worden gemaakt. De mogelijke komst van een Shantae-animatieserie werd ook gevraagd, ook vanwege de betrokkenheid van Studio Trigger, maar op dit moment zijn er geen plannen op dit gebied.