Bedrijf schetst Board-goedgekeurde voorstellen in afwachting van AGM op september 4, 2019

LAUSANNE, Zwitserland & NEWARK, Californië - (BUSINESS WIRE) - Logitech International (SIX: LOGN) (Nasdaq: LOGI) heeft vandaag een aantal voorstellen uiteengezet, goedgekeurd door de raad van bestuur, waarover het aandeelhouders zal vragen om te stemmen op de Jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf (AVA). De voorstellen omvatten:

  • Voormalig Chief Executive Officer van Electronics for Imaging Inc. (EFI) en Michael Polk, voormalig president en chief executive officer van Newell Brands Inc.
  • De verkiezing van Wendy Becker als de nieuwe voorzitter van Logitech na de 2019 AGM. Dit volgt op een beslissing van Guerrino De Luca Guerrino De Luca blijft in het bestuur, onder voorbehoud van zijn herverkiezing als lid van het bestuur.
  • Een jaarlijkse 10-verhoging voor het FY 2019-dividend van Logitech.

De AGM van Logitech vindt plaats in september 4, 2019 in Lausanne, Zwitserland.

Nieuwe bestuursleden

Guy Gecht, voormalig chief executive officer van Electronics for Imaging Inc. (EFI), en Michael Polk, voormalig president en chief executive officer van Newell Brands Inc. Logitech's raad van bestuur zal 2019 AGM vragen goedkeuring te geven .

Lung It heeft beslist om voor herverkiezing te staan ​​voor het bestuur op de 2019 AGM wanneer zijn huidige termijn afloopt. Lung Yeh is sinds september 2015 een niet-uitvoerend lid van het bestuur van Logitech en is lid van het Audit Committee en het Technology and Innovation Committee van Logitech. Logitech communiceerde vorige week dat Dimitri Panayotopoulos, een niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van Logitech sinds december 2014, om persoonlijke redenen, onmiddellijk van kracht was. Dimitri Panayotopoulos diende in het Compensation Committee van Logitech.

Guerrino De Luca, uitvoerend voorzitter van Logitech, zei: "We sturen dankbaarheid en warme wensen naar Lung, zoals we dat bij Dimitri hebben gedaan, voor zijn toegewijde service aan Logitech. Hij maakte integraal deel uit van het team dat Logitech groeimaatschappij zag worden en we wensen hem het beste voor de toekomst.

"Guy Gecht bekleedde drie decennia seniorfuncties in engineering en bedrijfsstrategie, publieke bedrijven en start-ups in Silicon Valley en Israël. Als voormalig senior chief executive van Electronics for Imaging leidde hij de transformatie van EFI tot een wereldleider in Check Point Software Technologies. Michael Polk heeft meer dan dertig jaar lang leidinggevende functies bekleed in multimerkenconsumenten, bedrijven met meerdere categorieën zoals Unilever, Kraft Foods en, meest recent, Newell Brands. Hij is ook lid van het bestuur van Colgate-Palmolive Company. Zijn wereldwijde zakelijke scherpzinnige achtergrond in bedrijven met een portfolio van consumentenmerken zal een echte troef zijn. We hebben het geluk dat we twee van zulke hooggekwalificeerde en ervaren genomineerden voor het bestuur hebben. We verwelkomen hen beiden op deze spannende tijd voor het team. "

Nieuwe voorzitter van Logitech

Na meer dan twintig jaar ten dienste van Logitech, waarvan jaren als uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Logitech, heeft Guerrino De Luca besloten zich kandidaat te stellen als voorzitter van de 2019 AGM wanneer zijn huidige termijn afloopt. Nu Bracken Darrell al meer dan vijf jaar chief executive officer is, Guerrino, met het bestuur van de guerrino's rol als voorzitter. Logitech voert zijn strategie uit om een ​​op het ontwerp gericht bedrijf met meerdere merknamen en meerdere categorieën te zijn en heeft zes opeenvolgende jaren van innovatie en groei geleverd. Guerrino blijft Logitech dienen als een bestuurder van het bestuur, afhankelijk van zijn herverkiezing.

De raad van bestuur zal aandeelhouders bij de 2019 AGM vragen om Wendy Becker te kiezen als de nieuwe voorzitter van Logitech. Wendy Becker is sinds september een niet-uitvoerend lid van het bestuur van Logitech. 2017 is de huidige voorzitter van de Compensation Committee van Logitech en is lid van het Nominating Committee van Logitech. Wendy heeft diepgaande ervaring in strategie, merkmarketing en design vanuit haar senior leidinggevende functies, evenals verschillende leiderschapsfuncties van bestuur en trustee.

""Guerrino heeft zijn bijdrage aan Logitech geleverd, gedurende zijn eerste decennium als CEO en zijn tweede uitvoerend voorzitter," zei Bracken Darrell, President en CEO van Logitech. "Onder Guerrino's directe leiderschap als CEO had Logitech opmerkelijk innovatieve en succesvolle jaren. En toen deed hij wat veel terugtrekkende CEO's als onmogelijk beschouwen: hij keek langdurig naar de rol van voorzitter. Als voorzitter was hij een zeer constructieve partner voor mij. Op klassieke Guerrino-manier denkt hij opnieuw op lange termijn en begint hij aan de overgang naar een nieuwe voorzitter voor de toekomst. Ik ben blij dat Guerrino bij ons blijft als lid van de raad van bestuur.

"Ik ben zeer verheugd om mijn samenwerking met jou voort te zetten - zij is een geweldige partner voor mij en heeft ongelooflijke waarde en inzicht geboden tijdens haar tijd op het bord. Als wereldburger brengt zij zeldzame diepte en breedte van senior ervaring in retail, technologie, consumentengoederen en non-profit sectoren, als een leider, consultant en bestuurslid. Logistieke diensten voor kleine bedrijven, grote bedrijven, grote bedrijven. We zullen blijven profiteren van haar indrukwekkende leiderschap en brede wereldwijde ervaring. "

Verhoogd jaarlijks dividend

2019 van ongeveer CHF 0.73 per aandeel * - met een toename van ongeveer 10 procent in vergelijking met het fiscale jaar 2018. Het bruto geaggregeerde dividend is onderworpen aan goedkeuring door de aandeelhouders op de AGM van Logitech in Lausanne, Zwitserland op 4, 2019 in september.

September 20, 2019 Het dividendvoorstel wordt goedgekeurd door de AVA van de Vennootschap.

Logitech verwacht in juli 2019 zijn jaarverslag aan de aandeelhouders en zijn uitnodiging voor zijn 2019 AGM te publiceren. Het bedrijf is ook voornemens om zijn voorlopige proxyverklaring, die aanvullende informatie over de genomineerden en andere voorstellen voor de AVA bevat, in te dienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en deze op de website van de vennootschap te plaatsen op http://ir.logitech.com in juli 2019.

Over Logitech

Logitech ontwerpt producten die het leven van alledag in het leven van mensen hebben, en verbindt ze met de digitale ervaringen waar ze om geven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen te verbinden via computers, en nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengen via muziek, gaming, video en computergebruik. Merken van Logitech omvatten Logitech, Ultieme oren, Jaybird, Blauwe microfoons, ASTRO Gaming en Logitech G. Logitech International, opgericht in 1981, met het hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, is een Zwitsers beursgenoteerd bedrijf dat genoteerd staat op de SIX Swiss Exchange (LOGN) en op de Nasdaq Global Select Market (LOGI). Zoek Logitech op www.logitech.com bedrijf blog or @Logitech.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de federale wetgeving, inclusief maar niet beperkt tot uitspraken over: de timing van dividendbetalingen, de timing van de AVA en de timing van verschillende dossiers. De toekomstgerichte uitspraken in deze release houden risico's en onzekerheden in die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten en gebeurtenissen van Logitech wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten in deze toekomstgerichte verklaringen, inclusief maar niet beperkt tot: niet resulteren in de groei van de omzet, winstgevendheid of winstgevendheid die we verwachten, of wanneer we het verwachten; de vraag naar onze klanten en onze producten en ons vermogen om het nauwkeurig te voorspellen; als we niet in staat zijn om op een tijdige en kosteneffectieve manier te innoveren en nieuwe producten te ontwikkelen voor onze nieuwe en bestaande productcategorieën; als we onze groeikansen of groeimogelijkheden niet succesvol uitvoeren, zijn we beperkter dan we verwachten; als de verkoop van pc-randapparatuur minder is dan we verwachten; het effect van prijzen, producten, marketing en andere initiatieven van onze concurrenten, en onze reactie hierop, op onze verkopen, bruto marges en winstgevendheid; als onze producten en marketingstrategieën er niet in slagen om onze producten van de producten van concurrenten te scheiden; als we onze doelstellingen niet volledig realiseren om onze kosten te verlagen en onze operationele hefboom te verbeteren; als er sprake is van een verslechtering van de bedrijfs- of economische omstandigheden, of van fluctuaties in wisselkoersen; we kunnen niet garanderen dat we de dividenduitkeringen zullen blijven verhogen of helemaal geen dividend zullen uitkeren; het effect van wijzigingen in onze effectieve inkomstenbelastingtarieven. De Securities and Exchange Commission, inclusief ons jaarverslag op formulier, boekjaar eindigend maart 10, 31, beschikbaar op www.sec.gov, onder de titel Risicofactoren en elders. Logitech neemt geen enkele verplichting op zich om forward-looking statements bij te werken om nieuwe informatie of gebeurtenissen weer te geven of zich voor te doen na de datum van dit persbericht.

Logitech en andere Logitech-merken zijn gedeponeerde handelsmerken van Logitech Europe SA en / of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Ga naar de website van het bedrijf voor meer informatie over Logitech en zijn producten www.logitech.com.

(LOGIIR)

* Gebaseerd op het aantal uitstaande aandelen van maart 31, 2019. Het werkelijke aantal kan veranderen als de registratiedatum.

Contacten

Ben Lu
Vice President, Investor Relations - Verenigde Staten
+ 1 (510) 713-5568

Krista Todd
Vice-president, Global Communications - VS.
+ 1 (510) 713-5834

Ben Starkie
Bedrijfscommunicatie - Europa
+41 (0) 79-292-3499

Bron BEDRIJFSDRAAD