Hollow Knight is een van de titels die ik zo leuk vond op mijn Nintendo Switch, die alle liefhebbers van het Metroidvania-genre kon vermaken, verbazen en zeer heftige emoties kon geven, met een aanraking met de Dark Souls over de overlevering van de gamewereld, maar zonder misbruik te maken van de luchtdichtheid gebruikt in From Software-titels.

De test van het spel vond plaats in Milaan tijdens het Nintendo E3 na het evenement, speciaal georganiseerd om een ​​eerste contact te bieden met de titels die op Nintendo Switch worden gepresenteerd en uitgebracht.

Eerste contact met Silksong

Laten we beginnen met het uitgangspunt dat in Silksong de hoofdpersoon niet langer de kleine Hollow Knight is, maar de prachtige en behendige Hornet, gewapend met zijn trouwe spike en zijn zijden draden. Terugkerende naar het spel, bood de test twee verschillende secties om te spelen: een die direct vanaf het begin begint, terwijl de tweede ons het avontuur in een geavanceerde fase van de titel confronteert.

Ons nieuwe avontuur begint met een karavaan die reist naar een onbekende plaats in het koninkrijk Farloom, en binnenin de strijdwagen geëscorteerd door insecten, waarvan ik me herinner dat het de inwoners van de wereld zijn, gecreëerd door Team Cherry, vinden we Hornet. Gelukkig duurt de gevangenschap van Hornet niet lang, want dankzij een mysterieuze gebeurtenis worden we alleen wakker op de bodem van een ravijn. Eindelijk begint de reis van de protagonist.

Hollow Knight: Silksong

Nadat ik het commando over Hornet heb genomen, begint hier mijn verkenning van de eerste spelzone Moss Grotto. Zodra ik bekend ben met de basisopdrachten, die overeenkomen met die van de vorige titel, kan ik officieel mijn avontuur beginnen.

Ondanks enkele overeenkomsten in de besturing gedraagt ​​onze hoofdrolspeler zich anders dan de kleine, lege ridder. Het eerste dat in het oog springt, is de spelinterface, vergelijkbaar met het tellen van onze vitale energie tot die van het eerste hoofdstuk, maar heel verschillend om aan te geven hoeveel energie we hebben om onze levenspunten op te laden of om speciale aanvallen te gebruiken.

Naald en draad

Alleen deze twee indicatoren of spoelen introduceren een nieuwe monteur in de gamewereld. Als we in de vorige titel zielen konden verzamelen van verslagen vijanden en deze konden gebruiken om onze levens één punt tegelijk op te laden, in Silksong wanneer de twee haspels vol raken, kunnen we de meeste van onze levenspunten tegelijkertijd opladen. Reel herladen is gekoppeld aan vechten, dus elke keer dat we onze vijanden raken, zien we dat de kleine spoel linksonder in de interface vol zit met zijde.

Ander verhaal voor de spoel, verbonden met de levensteller, omdat deze alleen kan worden gebruikt als de eerste spoel vol is. Maar wees voorzichtig: de spoel moet ook worden geladen, wat gebeurt zodra we een vijand raken of doden, maar alleen als de batterij volledig is opgeladen.

De spraak van naaihulpmiddelen verwijderd, in het spel de maskers terug om de levenspunten te vergroten, één nieuwe spelvaluta noemen rozenkransen die de Geos vervangt en uiteindelijk een nieuw element heet Sheel Shards. De scherven komen gebruikt voor crafting, hoewel het helaas niet mogelijk is om te weten welke en hoeveel tools we tijdens het avontuur kunnen maken, maar we zullen ontdekken wanneer de game wordt gelanceerd.

Terwijl ik doorga in mijn test, ga ik zonder al te veel moeite door met vechten en springen, en ben ik ook verbaasd over het vermogen van Hornet om vijanden te raken, zelfs met schuine strepen, erg handig tegen gepantserde tegenstanders, terwijl we voor de platformfasen kunnen rekenen op de mogelijkheid om aan de randen van de platforms, afwezigheid van vaardigheden in de eerste game.

Baasjes, vijanden en veel verkenning

Mijn reis in het eerste deel van het spel eindigt uiteraard met een bossgevecht dat niet al te ingewikkeld is, maar perfect om te eindigen met de beginfase. Het tweede deel van de test was, in tegenstelling tot de eerste, degene die me de beste sensaties over de goedheid van de werk gedaan van Team Cherry.

Dus beginnen we ons te verplaatsen Diepe dokken, een gebied van de zeer industriële gamingwereld, met pijpen, lavastromen en allerlei soorten machines. In dit gebied vond ik de kwaliteit van het levelontwerp dat met de eerste Hollow Knight werd geëxperimenteerd: geheime gebieden, liften en talloze details geven de juiste sfeer aan de titel.

Gezien het inmiddels geconsolideerde vermogen van de ontwikkelaars om game-omgevingen te ontwerpen en te creëren, na een tijdje liep ik met zekerheid naar het doel, ik merkte dat ik ronddwaalde over de kaart. Mijn extreme verlangen om te verkennen heeft me naar verschillende punten van het gebied gebracht om te proberen, zo erg dat de promotor die bij mij was op een gegeven moment me terecht in mijn voetsporen bracht.

Hollow Knight SilksongEn hier komen we tot de beste noot: de baas vecht tegen de zwaardzwaard van Lace. Helaas moet ik mijn nederlaag tegen Lace toegeven, ondanks mijn verschillende pogingen om de baas te verslaan. Deze tegenstander heeft talloze aanvallen die geen exact patroon volgen, maar van tijd tot tijd veranderen op basis van hoe en waar we in het gevechtsgebied zijn.

De pret die me gaf en de intensiteit van de ruzie zorgde ervoor dat ik een onweerstaanbare drang kreeg om het spel te nemen, naar huis te gaan en kalm tegen de baas te vechten om te genieten van een mogelijke overwinning, maar om deze reden kijk ik uit naar de lancering van de titel.

Vaarwel Nidosacro, welkom Farloom

Aangekomen aan het einde van mijn ervaring met Hollow Knight: Silksong, de gewaarwordingen die ik waarnam zijn positief, zowel qua gameplay, setting (althans voor de testgebieden), geluiden, vijanden en vele kleine juweeltjes die knipogen naar de speler die het vorige avontuur voltooide.

Hollow Knight: Silksong slaagde erin me de gevoelens te geven waar ik op hoopte, waardoor ik geïrriteerd werd door het idee om te wachten tot het spel zou afsluiten voordat ik het opnieuw kon spelen.
Als je een Metroidvania-fan bent met een snufje Souls, wacht dan met mij op de release van de titel zal beschikbaar zijn voor pc en Nintendo Switch. Als je het niet hebt hersteld Hollow Knight, dit is de beste tijd om een ​​game in te halen die je verwachtingen nauwelijks zal teleurstellen.